17 Haziran 2017 09:51

Konaklı kadın futbolcular 5. kez şampiyon 

Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi'ni 5. kez lider bitirdi.

Paylaş

Emine UYAR
İzmir

Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi'ni 5. kez lider bitirerek şampiyonluk kupasını aldı. Konaklı kadın futbolcular formalarına ilk yıldızı da takmış oldu.

Konak Belediyesi’nin Güneşli Spor Tesisleri'nde düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İzmir Bölge Müdürü Hamdi Kutval, Kulüp Başkanı Zeki Günen ve TFF Kadın Futbolu Departman Müdürü Mert Başoğlu, AKSF'nin sorumluları, Konak Amatör Spor Kulüpleri Birliği Derneği Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile spor okulu öğrencileri ve aileler katıldı. 

Yeni sezonda Türkiye’yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek Konak Belediyespor'da Teknik Direktör Ali Alanç, yöneticiler ve oyuncular büyük coşku yaşadı. 

EŞİTLİK TALEBİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, takımın 5. şampiyonluğu elde edip, kulüp armasının üzerine ilk yıldızı takma hakkını kazandığını belirterek, Futbol Federasyonu'nun erkek ve kadın futboluna eşit davranması gerektiğini söyledi. Pekdaş sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu yıldız çok zorluklarla takıldı. Kadınların olmadığı bir yerde hayat yoktur, demokrasi yoktur, gelişme yoktur, ilerleme yoktur. Kadınlar için pozitif ayrımcılık yapmalı. Bu takımın yaşaması için elimizden gelen özveride bulunduk. Umarım federasyon ve bakanlık bu ayrımcılığı gidermek ve bu eşitliği sağlayıncaya kadar olumlu ayrımcılıkla taçlandırmayı önüne hedef olarak koyar”

Kadınların her şeyi yapabileceğini göstermek için desteklerinin süreceğini vurgulayan Pekdaş, “İzmirli kadınlar olarak her alanda var olacağız. Türkiye'nin böyle başarılara ihtiyacı var. Avrupa'da ülkemizi onurla temsil edecekler. Onları kutluyorum, başarıları daim olsun, kupa ve yıldız onların analarının ak sütü gibi helal” diye konuştu.

TFF DESTEĞİ YETERLİ DEĞİL

Törende konuşan Kulüp Başkanı Zeki Günen, kadın liginde formasına yıldız takma hakkı elde eden tek takım olduklarını belirterek, çıtayı yukarılara taşıdıklarını söyledi.

Günen, Futbol Federasyonu’nun devasa bütçesi olduğunu ama yeterince yararlanamadıklarını dile getirdi. TFF Kadın Futbolu Departman Müdürü Mert Başoğlu da Zeki Günen'in sözlerine katıldığını belirterek, TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün gerekli çalışmaları yaptığını hatırlattı. 

TFF İzmir Bölge Müdürü Hamdi Kutval da tüm ekibi kutlayarak, “Sporun her türlüsünde amatörler üvey evlat muamelesi görmektedir. Amatörlerin uğradığı haksızlıkları biliyorum. 5. kez şampiyon olan bu takıma ve hedefi UEFA olan kulüplere yardım etmenin bir zorunluluk olduğunu kabul eden bir yapıdayım. Bu konuda büyük çaba sarf etmekteyiz” dedi. 

KADIN FUTBOLUNDA TÜRKİYE’NİN BARCELONASI

Görüşlerini aldığımız Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Alanç, Şampiyonlar Liginden iyi bir konumla döndüklerininin altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Takım olarak yapımız çok iyi bir durumda idi. Fakat arka arkaya gelen sakatlıklardan sezon başında bizi biraz sıkıntıya soktu. 6. sıraya kadar düştük. Fakat sonra sakatlarımızın iyileşmesi ile iki tane de transferle bir tempo yakaladık. Arka arkaya 17 maçlık bir seri yakaladık. Biz bu takımın gücüne güveniyorduk. Oyuncularımıza inanıyordum. Ligde almadığımız farklı sonuçları playofflarda aldık” dedi. Alanç, şampiyonlar liginde tur atlamayı ve son 16'ya kalıp bir kez daha aynı sevinci İzmir'e ve tüm Türkiye'ye yaşatmak istediklerini belirtti. 23 yıldır Konak Belediyesi Spor Kulübünde çalışan Alanç, uzun süre erkek futbolu ile uğraştıktan sonra 2006 yılında kadın futbol takımının kurulmasına öncülük etmiş. Kadın futbolunda Türkiye'nin en iyi altyapısını kurduklarını dile getiren Alanç, “Kadın futbolunda Türkiye'nin Barcelonası Konak Belediye'dir diyebiliriz. Toplamda lisanslı 150 oyuncumuz, 260 tane de spor okulu öğrencimiz var. Kadın futbolunun Türkiye'de en iyiye gelmesi için Konak Belediyesi elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bunda en büyük destekçimiz belediye başkanımızdır” dedi. 

HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

Konuşmalarının ardından tören alanına davet edilen sporculara kupasını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İzmir Bölge Müdürü Hamdi Kutval verirken madalyalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş taktı. Takım Kaptanı Sevgi Çınar da 24 golle en çok gol atan futbolcu unvanını elde etti. 41 puanla birinci olan Konak Belediyesi'nin ardından Beşiktaş da 37 puanda ikinci oldu.

ÖNCEKİ HABER

‘Cumhuriyet’te çalışıyorsanız tutuklanmayı bekliyorsunuz’

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Kim adalet istiyorsa yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...