17 Haziran 2017 09:38

Serra Yılmaz İtalya’nın ‘Komedi Kraliçesi’ oldu

Oyuncu Serra Yılmaz MIX Milano Festivali’nde 'Komedi Kraliçesi' (Queen of Comedy) ödülünü aldı.

Paylaş

Oyuncu Serra Yılmaz bu yıl 31’incisi gerçekleştirilen MIX Milano Festivali’nde “Komedi Kraliçesi” (Queen of Comedy) ödülünü aldı.

Festival kapsamında 16 Haziran akşamı Milano’daki Piccolo Tiyatrosunda gerçekleşen ödül törenini İtalyan Oyuncu Angelo Di Genio sundu. Serra Yılmaz’a ödülünü, Astrolog Antonio Capitani takdim etti. 

‘BASKIYA KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Yılmaz, ödülü alırken şöyle konuştu: “Dünyanın bugün daha çok komediye ihtiyacı var. Çünkü dünyamız her geçen gün biraz daha sıkıntılı bir hale geliyor, kararıyor. Bizler de dünyamızdaki basit değerleri korumak için mücadele ediyoruz. O nedenle bütün bu mücadele içinde bence bizi aydınlatan anlar ancak mizahla ortaya çıkıyor.” Konuşmasında LGBTİ haklarında da dikkat çeken Yılmaz, “Mizah gökkuşağının tüm renklerini kucaklar ve farklı cinsel kimliklerin kendilerini özgürce ifade edebilmeleriyle zenginleşir. Bugünlerde Çeçenistan gibi dünyanın değişik noktalarında yaşanan LGBTİ hakları ihlalleri de son derece kaygı verici bir boyuta ulaştı. Biz sanatçılar eserlerimizle ve mizahımızla bu baskıya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sulama kanalında elleri bağlı erkek cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

‘Cumhuriyet’te çalışıyorsanız tutuklanmayı bekliyorsunuz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...