17 Haziran 2017 08:35

CHP İzmir'de de 'adalet yürüyüşü'ne başladı

Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başladığı 'Adalet yürüyüşü'ne İzmir de katıldı. CHP üyeleri İzmir'den İstanbul'a yürüyüş başlattı.

Paylaş

CHP İzmir İl Örgütü de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek için İstanbul’a yürüyüş başlattı. Yüzlerce İzmirlinin katıldığı yürüyüşte AKP'ye karşı ortak mücadele çağrısı yapıldı. 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'adalet yürüyüşü'nün üçüncü gününde İzmir İl Örgütü'de 'adalet yürüyüşü' başlattı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililer ve vatandaşlar 'adalet 'yazılı tişörtlerle yürüyüşe başladı. Yürüyüşte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, PM üyeleri, belediye başkanları ve emek demokrasi güçlerinin temsilcileri katıldı. Yürüyüş boyunca sık sık “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Kahrolsun AKP Diktatörlüğü” ve “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı. 

'BAĞIMSIZ MAHKEME İSTİYORUZ'

Yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Yurtsever insan, demokrasiye bağlı insan, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli bir yurttaşı olan kardeşimiz Enis Berberoğlu haksız bir yargı kararıyla tutuklandı. Bunu biz CHP olarak ve tüm yurttaşlarımız olarak doğru adil bir karar olarak görmüyoruz. Bu karar haksız bir karardır. Bu amaçla hukuksuzlukları adaletin gölge altında verdiği kararların son bulması için genel başkanımızın 'adalet istiyorum' diyerek başlattığı yürüyüşü İzmir olarak yürekten destekliyoruz. Bu yanlış kararların son verilmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bağımsız Türk mahkemeleri istiyoruz. Genel başkanımızın başlattığı demokrasi adalet mücadelesini İzmir'e yakışacak şekilde destekleyeceğiz" dedi. 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun programına göre hareket edecek olan İzmir İl Örgütü Manisa, Balıkesir, Bursa istikametinde günde 20 kilometre yürüyecek. Planlanan programa göre günde 18 kilometre toplamda ise 28 gün yürüyecek Kılıçaroğlu'nun Gebze'ye ulaştığı gün, İzmir İl Örgütü'de aynı noktada olacak.

YÜRÜYÜŞ SONA ERDİ, 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA'nın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşüne, İzmir'den destek veren partililer ilk etabı tamamladı. Alsancak'taki Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıkan partililer, Halkapınar, Çınarlı, Manavkuyu, Bornova merkez, Osman Kibar Kavşağı güzergahını takip ederek Manisa yolundaki 57'nci Topcu Tugayı önüne kadar geldi.

Yaklaşık 18 kilometrelik ilk etap sonrasında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Bu arada, yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik slogan atılınca, polisler partilileri uyardı. Bu sırada da küçük çaplı tartışma yaşandı. Yürüyüş bittikten sonra slogan atanlardan bir kişi gözaltına alındı. (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen kamu emekçileri için dayanışma konseri

SONRAKİ HABER

2 kadını öldüren polise 50 yıl 10 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...