17 Haziran 2017 07:27

LYS maratonu devam ediyor

LYS maratonu Fen ve Yabancı Dil sınavlarıyla devam etti. Birçok öğrenci, 9.45 kuralı nedeniyle sınava soluk soluğa girdi.

Paylaş

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu Fen ve Yabancı Dil sınavları ile devam etti. ÖSYM'nin uygulamaya koyduğu ve daha önce de tartışmalara yol açan kural gereği saat 10.00'da başlayacak sınav için kapılar yine 09.45'te kapandı.

Görevliler ise öğrencilerin geç kalmaması için sık sık uyarılarda bulundu.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampüsünde sınava gelen bir öğrenci, sınav giriş belgesini evde unuttuğu için 09.45'e 10 dakika kala okula geldi.

Mert Büyükbaş adlı bir öğrenci ise vatandaşların yardımıyla okulun yakınında bulunan hastanenin idare bölümümden bilgisayar çıktısı alarak koşarak üniversiteye geldi. Fakat öğrenci bu sefer de kimliğini kuzeninde unutunca görevli memur ve velilerin yardımıyla son saniyede sınavın yapılacağı salona yetişebildi.

İzmir'de fen bilimleri alanında yapılan LY -2'ye girecek adaylar 15 dakika kuralı mağduru olmamak için büyük çaba harcadı.

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde de saat 10.00 başlayacak sınava girecek adaylar, en geç saat 09.45'te sınav merkezlerinde olabilmek için erkenden geldi. Kampuse metro ile gelen bir kız öğrenci, sınava girecekleri dersliğe zamanında varabilmek için koştu. 2 dakika kala yetişen öğrenci derin bir nefes alıp, içeri girdi.

Sınav merkezlerinde sınavın başlama saatinden 15 dakika önce öğrencilerin içeri alınma işlemleri tamamlandı. Kapıda bulunan görevliler tarafından üstleri aranan öğrencilerin başlarındaki toka ile ellerindeki su şişelerinin etiketleri çıkartıldı. Saatler 09.45'i gösterdiğinde kapılar kapandı.

Çocukları sınavda olan anneler ise kapı önünde dualar okudu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Radyoda dayanışma: ‘Cahil Hoca’ Nor Radyo’da başlıyor

SONRAKİ HABER

Şarampole yuvarlanan TIR'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...