17 Haziran 2017 00:42

Maçka'da nöbet 3. gününde: Adalet gelene kadar sokaktayız

İstanbul Maçka Parkı'nda başlayan Adalet Nöbeti'nde yüzlerce yurttaş, adalet gelene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Paylaş

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından İstanbul Maçka Parkı’nda başlatılan Adalet Nöbeti 3. gününde coşkulu bir kalabalığın katılımıyla devam ediyor. Parkta bulunan yurttaşlar adalet gelene kadar sokakları terk etmeyeceğini söylüyor. 

 “Adalet” pankartlarının asıldığı parkta toplanan yurttaşlar çalınan müzikler eşliğinde halay çekip “Adalet” diye haykırıyor. Her yaş grubundan katılımın sağlandığı nöbetteki yurttaşların tek talebi ise “herkes için adalet."

Akşam saatlerinde Maçka Parkına DİSK, KESK, TMMOB, TTB "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla giriş yaptı, nöbete katıldı. (İstanbul/EVRENSEL)


'ADALET GELENE KADAR...'

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Maçka Parkı’nda başlayan Adalet Nöbeti’nde yüzlerce yurttaşla birlikte nöbet sürecince her gün Maçka Parkı’nda söyleşiler, konserler ve tiyatro ile film gösterimleri, yeryüzü sofraları kurularak iftar yapılacak. Maçka Parkı’nda devam eden ‘Adalet Nöbeti’ne katılan yurttaşlarla sohbet ettik.  Adalet nöbetine gelen yurttaşlar ülkede yaşayan herkes için, adalet gelene kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

‘HERKES İÇİN BURADAYIZ’

Nöbete katılan yurttaşlardan Gülhan İradeci, adalet için bugün buraya geldiğini söyledi. İradeci, “Ülkemizde kalmayan adalet ve halksız yere tutuklananlar için buradayız. Suçlular ve bazı isimlerin damatları dışarıda iken doğruları yazan gazeteciler, eğitimciler, vekillerimiz tutuklu.  Bu adaletsizliğe bir an önce son verilmesi gerekiyor.  Artık son noktaya gelindi. Ülkede hak, hukuk kalmadı. Sadece bizim milletvekilimiz tutuklandığı için değil, herkes için buradayız. Savaş istemiyoruz. Barış istiyoruz” dedi.

‘ÇOK GEÇ KALDIK’

Yurttaşlardan Türkan Aslan, “Aslına bakarsanız çok geç kaldık. Kimse bizim özgürlüğümüzü kendi menfaati için elinden alamaz. Devlet nerede, adalet nerede? Bunu HDP Milletvekilleri tutuklandığında da yapmamız gerekiyordu. Bizim sokaklara dökülmemiz gerekiyordu. Ben torunlarım, çocuklarım için artık sokaklardayım. Onların geleceğinden endişe duyuyorum. Kazanacağız eminim” ifadelerini kullandı.

‘YAPILANLAR ZULÜMDÜR’

OHAL’de haksız hukuksuz yere ihraç edilenler için, tutuklu siyasetçiler için Maçka Parkı’nda olduklarını söyleyen Turgut Tatar ise “Onların sesi olmamız gerekiyor. Yapılanların hepsi yanlış, zulümdür.  Halkın seçtiği milletvekilinin, genel başkanın tutuklanması doğru değildir. Bizim irademizi tutukluyorlar, aslında halkı tutukluyorlar. Resmen bir diktatörlük var ortada. Korkacak bir hal kalmadı, sokaklarda olmamız gerekiyor” dedi.

Talip Yılmaz ise, “Hukuksuzun sağı, solu olmaz halkın seçtiği milletvekillerinin tutuklanmasına karşıyım. Ülke özgürleşene, demokrasi gelene kadar buradayız” diye konuştu.

‘HAKLARIMIZ İÇİN SOKAKTAYIZ’

Süleyman Şengül,  ”Biz adalet için geldik. Türkiye’de o kadar çok sorun var ki. Doğa talan ediliyor. Bu ülkenin çivisini çıktı. Bir devlet yönetimi değil adeta çete yönetimi.  Direnmek lazım, özgürlük sokaklardadır. Artık sokaklarda özgürlüğü, demokrasiyi aramak lazım. İnsan haklarıyla ayaklar altında, işçi sınıfının kazanılmış hakları gasbedilmek isteniyor” dedi. 

‘SEÇİLMİŞLERİN TUTUKLANMASI, HALKIN TUTUKLANMASI DEMEK’

Eyüp Kapaktaş, “Milletvekillerinin tutuklanması, halkın tutuklanması demektir.  Bu mesela sadece CHP’nin meselesi değildir. Türkiye halklarının meselesidir. Sadece elimizde ‘adalet’ yazan dövizlerle buradayız. Adaletin sağlanması gerekli. Türkiye gidişatı iyi değil. Türkiye yurttaşları adalet, adalet istiyor” diye konuştu.

Kötü bir süreçten geçtiklerini söyleyen Gülali Alagöz de  “Adaletin olmadığı, tuzun koktuğu bir döneme geldik. 15 yıldır bu ülkede demokrasinin kırıntısı kalmadı. Biz sadece CHP’li Vekil Berberoğlu değil, tüm tutuklu gazeteciler, siyasetçiler haksızlığa uğrayan herkes için adalet istiyoruz. AKP kendine muhalif gördüğü herkesi içeri atıyor, bu gerçeği görmek için daha ne olması gerek” dedi. CHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına onay vermesine değinen Asım Yılmaz, “CHP kendi sonunu kendi hazırladı. Bir sürü milletvekili tutuklandı. Şimdi ses çıkıyor. Bizim o zaman güçlü bir ses çıkarmamız gerekiyordu” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Diam Stant’ta toplu kıyım

SONRAKİ HABER

Seçim gündemine silahlanma eklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...