17 Haziran 2017 00:38

Diam Stant’ta toplu kıyım

Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için, 76 işçinin daha işten atılması sonrası işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürüyor.

Paylaş

Tuzla'da kurulu bulunan Diam Stant’ta çalışan işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürüyor. Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için, gözdağı vermek amacıyla 15 işçiyi işten atan patron önceki gün de 76 işçiyi işten attı. Önceki gece saat 23.00’te 76 işçinin işçiye iş akitlerinin sona erdiği, diğer işçilere ise izne çıkarıldığı mesajı geldi. Dün tatil edilen fabrikanın etrafı dikenli tellerle çevrildi, fabrika çevresinde TOMA ve çevik kuvvet konuşlandırıldı. 

Birleşik Metal-İş 1 No’lu Şube Mali Sekreteri Hüseyin Fırat bir taraftan dava açacaklarını, aynı zamanda direnişlerinin devam edeceğini söyledi. Dün fabrikanın tatil edildiğini hatırlatan Fırat, “İçeride üretim yapılıp yapılmayacağını bilmiyoruz. Fabrika önüne geleceğiz, terk etmeyeceğiz. İşyerini başka bir yere taşıma ihtimalleri de var. Toplanıp bir karar alacağız” diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Diam Stant’ta Birleşik Metal-İş’te örgütlenen işçilerin önce 10’u işten atılmış, bunun üzerine 16 Mayıs’ta üretim durmuştu. Patron ise sendikayı tanıdığını açıklamasına rağmen yetkiye itiraz etmiş ve işten atılanların sayısı 15’e çıkmıştı. Bunun üzerine üretim 8 Haziran’da bir kez daha durduruldu. Son olarak önceki gece 76 işçi daha işten atıldı. İşçiler fabrika içerisine giremezken dışarıdaki eylemini devam ettirdi. 
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beylikdüzü'deki Arçelik taşınıyor: İşçiler tepkili

SONRAKİ HABER

Maçka'da nöbet 3. gününde: Adalet gelene kadar sokaktayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...