16 Haziran 2017 18:40

Londra Yangını: Öfke artarken, eylemler büyüyor

Londra'da şu ana dek 30 kişinin öldüğü açıklanan Grenfell Tower yangınından etkilenenlere destek verilmesi talebiyle eylemler düzenlenmeye başlandı.

Paylaş

Ceren Sağır

Grenfell binasında meydana gelen yangına karşı halkın öfkesi artarak devam ediyor. Belediye ve hükümete öfkeli kalabalık, önce Kensington Belediyesi önünde eylem yaptı ve belediye binasını işgal etti ve daha sonra da Başbakanlığa kadar yürüdü. Burada sık sık “May İştifa” sloganları atan öfkeli kalabalık daha sonra da BBC önüne kadar yürüdü.

Londra’nın en zengin semtlerinden biri olan Kensington’da Salı günü meydana gelen yangında ölü sayısı hala bilinmiyor. En az 60 kişinin öldüğü tahmin edilirken, bu sayının üç haneli rakamlara ulaşmasından korkuluyor. Halkın ve bölge sakinlerinin, hükümete ve yeterince önlem almayan belediyeye öfkeli oldukları gözlendi.

'ELLERİNİZDE KAN VAR'
 
Binlerce protestocu parlamento meydanına ve buradanb da başbakanlık önüne yürüyerek “May istida” sloganları attı. “Grenfell için adalet” ve “Ellerinizde kan var” sloganları attı. Polis eylemcilerin, başbakanlık konutu önündeki kapılara yaklaşmasına izin vermeyince “Polis katilleri koruma” sloganları ile karşılık verildi.

Eylemciler Kensington ve Chelsea belediyesine sinirli oldukları ifade ettiler ve yangının sorumlularının adalete teslim olmalarını istediler. 

Belediye evinde kalan genç bir kadın başbakanlık önündeki konuşmalarda söz hakkı isteyerek: “Bu biz de olabilirdik. Üzgünüm, sinirliyim. Sesi olmayanların sesi olmalıyız. Birlik olmalıyız, sadece bugün değil, Theresa May gidene kadar birlik olmalıyız,” dedi.  

Aynı zamanda büyük bir grup protestocu belediye binasının önünde toplandı. Sorularına cevap istediklerini belirten eylemcilere yanıt gelmeyince bina işgal edildi.

Toplumun hemen hemen her kesiminde insanların katıldığı gösterilerin Londra’da devam etmesi bekleniyor. Yanan binanın önüne kadar giderek, orada madurlarla görüşmeye tenezzül etmeyen Başbakan May’e öfke giderek artıyor ve istifası isteniyor. Önümüzdeki hafta ve 1 Temmuz’da da büyük eylemlerin yapılması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon oldu

SONRAKİ HABER

Trump, Obama’nın Küba anlaşmasını iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...