16 Haziran 2017 18:14

KESK İstanbul'da dayanışma konseri düzenledi

KESK İstanbul Şubeler Platformu, 'KHK'lara teslim olmayacağız' diyerek Bostancı Gösteri Merkezi'nde dayanışma konseri düzenledi.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, "KHK'lara teslim olmayacağız" diyerek Bostancı Gösteri Merkezi'nde dayanışma konseri düzenledi.

Konserin yapılacağı salona "Nuriye ve Semih'i yaşatacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" pankartları asıldı. Gelen KESK'liler sık sık, "KHK'lar gidecek biz kalacağız" ve "Nuriye-Semih serbest bırakılsın sloganları attı.

'EMEKÇİLERİN MÜCADELESİ SİNEVIZYONA YANSIDI' 

Erkinlik bir dakikalık saygı duruşunun ardından sanatçı Erdal Bayrakoğlu'nun şarkıları ile başladı. Zılgıtların, alkış ve sloganların bir an olsun susmadığı konser, ihraç edildikten sonra aylardır direnen emekçilerin mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

İhraç edilenler adına söz alan öğretmen Nuray Şimşek, bize terörist diyerek işten atarken tek korktukları iktidarlıklarının sarsılmamasıydı. Çünkü onlar da biliyorlar onurlu bir yaşamı savunduğumuz için buradayız. İhraç edildik" diyerek, her birinin Nuriye veya Semih ya da Alev ve başka bir direnen olduklarını söyledi. 

'NURİYE VE SEMIH'İ YAŞATACAĞIZ' 

Şimşek, "Biz onurumuzu kaybedemeyeceğiz. Biz dimdik ayakta dururken onların iktidarlıkları yerle bir olacak. Biz sokaklarda olmaya devam ederek Nuriye ve Semih'i yaşatacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlikte söz alan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Biz yeniden başaracağız. 10 Ekim'de Ankara'da kaybettiğimiz, Cizre, Sur daha birçok yerde yitirdiğimiz yoldaşlar için başarmak zorundayız" dedi.

'ONLARI KAYBETMEYECEĞİZ'

Kerestecioğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ancak biz o direnişi yeterince yükselttiğimiz zaman kazanmış olacağız. Direnmeden kazanamayız. Direnişi sürdürmek zorundayız" dedi. Açlık grevlerinin 100'üncü gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın da durumlarına değinen Kerestecioğlu, "Arkadaşlarımızı oradan almalıyız. Onları kaybetmeyeceğimize söz vermeliyiz. Biz direnişin, umudun, özgürlüğün sesini biliyoruz. Ve o sesi ancak birlikte çoğaltacağımızı da biliyoruz. Biz hep birlikte mutlaka ama mutlaka kazanacağız." 

Yapılan konuşmaların ardından müzik ve halay eşliğinde etkinlik devam etti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

US police issue arrest warrant for Erdoğan’s bodyguards

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa