16 Haziran 2017 16:45

Yıldırım: Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin

Başbakan Binali Yıldırım, iki mahallesinde yıkımın sürdüğü Sur’da yaptığı konuşmada ‘Adalet Yürüyüşü’nü eleştirdi 

Paylaş

Diyarbakır'da, toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü eleştirerek, "15 Temmuz'da meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler şimdi Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin. Darbeye karşı. Adalet sokakta bulunmaz, aranmaz. Adaletin olacağı yer mahkemelerdir. Adalet mülkün temelidir" dedi.

Sur’daki açılış için Diyarbakır'a gelen Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada Başbakan olduktan sonra Diyarbakır’a üçüncü gelişi olduğunu, söyyerek CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü  eleştirdi. Yıldırım, "15 Temmuz'da meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler şimdi Ankara'dan İstanbul'a yürüyorlar. Yürüyeceksen darbeye karşı yürüyeceksin. Darbeye karşı. Adalet sokakta bulunmaz, aranmaz. Adaletin olacağı yer mahkemelerdir. Adalet mülkün temelidir" dedi.

Konuşmasının devamını bölgede yaşanan çatışmalar ve yürütülen askeri operasyonlar üzerinden sürdüren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Teröre Türkiye’nin hiçbir yerinde asla aman vermeyeceğiz. İşte Diyarbakır, 4 Eylül’de buraya geldik. Arkadaşlarımız ile beraber dedik ki, 'Artık yeter. Terörün Diyarbakır’ımızı, bölgemizi geri bırakmaya, insanımıza zarar vermesini artık müsaade etmeyeceğiz’ dedik. O gün bugün sizlerin desteği ile terör örgütlerine aman vermiyoruz. Güvenlik güçlerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz her yerde saklandıkları her delikte peşlerine düşüyor. Hiç kimse Türkiye’nin Diyarbakır’ı, Türkiye’nin teminatı Peygamberler şehri Diyarbekir’in güzel insanlarını dize getiremez."

Yıldırım konuşmasının devamında “15 yılda 30 milyar lira yatırım yaptık. Yıkılan yerleri ne güzel şekilde yapacağız dedik ve bugün bir kısmını tamamlayarak açılışını yapıyoruz. Dükkanlar yapılıyor. Sur içindeki tarihi yerlerimiz bir bir elden geçiyor. Evleri yıkılanlara yeniden ev yapıyoruz. Ziyanları, eşyalarının bedelleri ödeniyor. Esnafa gerekli krediler veriliyor. Yetmez. Şimdi bir cazibe merkezleri projemiz var. 23 ilimizi kapsıyor. Bu 23 ilin önemli merkezlerinden bir tanesi Diyarbakır. Diyarbakır da cazibe merkezinin merkezi oluyor. Tam 375 müracaat var. Bunların toplam yatırım tutarı 6.5 milyar, katrilyon. Fabrikalar yapılmaya başlanacak. Esnaf ziyaretimde bana iş iş dendi. Önce can, mal güvenliği sağlandı. Şimdi de gelecek garantisi. İş için düğmeye bastık. Fabrikaları yapacağız. Gençlerimiz başta olmak üzere iş ihtiyacı olan kardeşlerimize de iş bulacağız. Diyarbakır'ın şu anda devam eden 165 projesi var. Toplam tutarı 6.5 milyar. Diyarbakır'ın stadı bitmek üzere. Diyarbakır'ı bölgenin parlayan yıldızı bir numarası yapmaya kararlıyız" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Urfa Cezaevi yangınından sonra hukuk 5 yıldır işlemiyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da yasak ve operasyonlar halkı bezdirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...