16 Haziran 2017 14:48

'Halkı kin ve nefrete sürükledi, şikayetçi oldum'

Eskişehir’de F.Ö. panik atak krizi geçirdiği halde kendisini 'Alkol komasına girdi' diye hedef gösteren Abdullah Yeşilkaya hakkında şikayetçi oldu.

Paylaş

Eylem LODOS
Eskişehir

Eskişehir’de panik atak krizi nedeniyle hastaneye kaldırılan F.Ö, kendisini “Alkol komasına girdi” diye hedef gösteren Gazeteci Abdullah Yeşilkaya ile bu iddiayı haberleştiren Habervaktim, ajans26.com ve AKİTTV hakkında karakola giderek şikayetçi oldu. 

Yaşadıklarını gazetemize anlatan F.Ö, söz konusu haberlerde paylaşılan hastanedeki görüntülerinin kim tarafından çekildiğinin bulunması için hastane yönetimi ile görüştüğünü ve bu konuyla ilgili de soruşturma açıldığını aktardı. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağını da söyleyen F.Ö, “Bu haberler insanları kin ve nefrete sürükledi” dedi.  

NE OLMUŞTU?

Eskişehir’de ajans26.com adlı internet sitesinin Eskişehir bölge temsilciliğini yapan Abdullah Yeşilkaya, sosyal medya hesabından F.Ö’nün alkol alarak komaya girdiği iddiasını paylaşmış, Eskişehir’de “Müslüman Türk çocuklarının Hristiyanlaştırıldığı, mübarek Ramazan ayında aldığı aşırı alkol sonucu komaya girdi” ifadelerini kullanmıştı. “Hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi kızın boynundaki haç işareti görenleri şok ederken, ilde kimi çevrelerce CHP zihniyeti, misyonerlik ve satanizm tehlikesine dikkat çekildi” ifadelerinin yer aldığı paylaşım, hızlıca ‘Habervaktim’ ve ajans26.com adlı internet sitelerinde de haber olmuştu. F.Ö’nün alkol komasında olmadığı, panik atak hastası olduğuna dair beyanı ise bir cümle ile geçiştirilmişti. 

‘PANİK ATAK GEÇİRMİŞTİM, ALKOL KOMASI YAZDILAR’

Gazeteci Abdullah Yeşilkaya’nın yazdıklarının ve haberlerde yer alan bilgilerin doğru olmadığını belirten F.Ö, hastaneye kaldırıldığı 3 Haziran 2017 Cumartesi günü yaşadıklarını şöyle anlattı: “O gün alkol almıştım ama komaya girmedim. Çevre yolunda üst geçitten geçiyorduk, arkadaşlarımla. ‘Benim panik atağım var’ dedim. Onlar da ne derece ileride olduğunu bilmiyorlardı, sadece ilaç kullandığımı biliyorlar. Ben geçemem deyince, beni kucakladılar, öyle geçtik köprüden. Köprüden geçince krize girdim. Bayılmışım, ambulans geldi. Ellerimi ayaklarımı hissedemedim. Ambulansla hastaneye giderken, ben felç geçiriyorum diye panikleyip bir daha kriz geçirdim. Sonra acile yatırdılar beni” dedi. 

‘HASTA MAHRUMİYETİM ÇİĞNENDİ’

Hastaneye 3 Haziran’da gittiklerini kaydeden F.Ö, çekilen fotoğrafın ise 6-7 Haziran tarihlerinde  “Daha dün çekildi” denilerek haber yapıldığını belirtti. Hasta mahrumiyetinin çiğnenerek fotoğraflarının çekildiğini söyleyen F.Ö, söz konusu fotoğrafların hastanenin güvenlik görevlisi tarafından çekildiğini düşündüklerini ifade etti. Hakkında yapılan bir video haberde tanık olarak beyanda bulunan kişinin bu güvenlik görevlisi olduğunu tahmin ettiklerini aktaran F.Ö, “Çünkü ben de hatırlıyorum, arkadaşım da o kişiyi tarif etti. Ambulans hastaneye geldikten sonra benim sedyeden acildeki sedyede taşınmama yardım eden kişilerden biri sanırım o. Ama beni kimse kucağında taşımadı” diye konuştu.  

‘HABERDEN SONRA İNSANLAR SOKAKTA TERS TERS BAKIYOR’

Haberlerde iddia edildiği gibi üniversite öğrencisi olmadığını da kaydeden F.Ö, hakkında yazılan yazılardan ve haberlerden ise arkadaşlarının sayesinde haberdar olduğunu belirtti.

F.Ö, hedef gösterilmesinin ardından yaşadıklarını da şu sözlerle anlattı: “Sokakta bazı insanlar yanımdan geçerken ters ters bakıyorlar. İnsanların haberi okuduklarını anlayabiliyorum. Önceden de ben Eskişehir’de böyle geziyordum. Hiç kimse dönüp bakmıyordu. Ne giydiğim kimsenin umurunda değildi. Ama şimdi en ufak dekoltem de olsa, dönüp bakıyorlar. Bu benim giyimimle alakalı değil. Tamamen haberle alakalı. Birçok insanın manevi desteğini gördüm tabi. Bir şey olursa haber et bana diyen, çok insan oldu” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ayrıntı Yayınları’ndan AÜ’ye akademisyen tepkisi

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça eylemine polis saldırısı, 10 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...