16 Haziran 2017 14:19

Çorum’da katledilenler anıldı

Çorum'da 1980 yılında katliamda yaşamını yitirenler 36'ncı yılında Ankara’da anıldı.

Paylaş

Çorum'da 1980 yılında Alevilere ve devrimcilere yönelik katliamda yaşamını yitirenler 36'ncı yılında Ankara’da anıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi Batıkent Cemevinin düzenlediği anmaya çok sayıda yurttaş katıldı. Resmi rakamlara göre 57 kişinin öldürüldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı olayların hesabının sorulması çağrısında bulunuldu. Maraş, Sivas ve Gazi katliamlarının da sorumlularının ortaya çıkarılmasını istendi.

Anmaya panelist olarak CHP Çorum Milletvekili Tufan Köşe, tanıkları avukat/yazar Sadık Eral, Çorum HDF Başkan Yardımcısı Sedat Alıman ile PSAKD Denetim Kurulu Başkanı Lale Bektaş katıldı.

Anmada konuşan PSAKD Yenimahalle Şube Başkanı Onur Şahin, “36 yıl önce bu toprakları kana bulayan zihniyet ortadan kalkmış değildir. Katliamlarla yüzleşilmeden yenileri engellenemez. Maraş, Sivas ve Çorum'da yaşananların hafızalardan silinmemesi ve tekrarlanmaması, insanlık onuru açısından önemlidir. Mahkemede bazı kişiler cezalandırılmış ancak Çorum Katliamı tam olarak aydınlatılmamıştır. Dosyalar yeniden açılmalı, failler yeniden yargılanmalıdır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadir Topbaş’ın damadı Kavurmacı hakkında tutuklama kararı

SONRAKİ HABER

İsveç'te ırkçı saldırıdan sonra mültecilere polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...