16 Haziran 2017 12:56

CHP'li Tezcan: Provokasyona davetiye çıkarıyorlar

CHP’li Bülent Tezcan Bahçeli ve Yıldırım’ın açıklamalarını ‘Provokasyona davet niteliği taşıyabilecek sözler’ olarak değerlendirdi.

Paylaş

 Adalet yürüyüşünde Kazan’da verilen molada konuşan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu’nun başlattığı eyleme ilişkin “provokasyon ihtimali” ifadelerinin kullanmalarını “provokasyona davetiye” diye niteledi. 

Tezcan, “Dünden bu yana sizler de halkımız da takip ediyor. Türkiyenin her yerinde adalet istemiyle  güçlü bir ses yükseliyor. Bu adalete ihtiyacı olanları mutlu ederken, zorbalığın temsilcisi olan iktidar sahiplerini ve iştirak edenleri  rahatsız etmeye başlamış. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet Bakanı, sonra da başbakan genel başkanımızın adalet yürüyüşündem rahatsızlıklarını ifade ettiler. Dün Bahçeli provakasyon, bugün de Başbakan provakasyon ihtimalinden bahsettiler. Bu provakasyona davet anlamına gelmektedir” dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun eyleminin barışçıl bir eylem olduğunu vurgulayan Bülent Tezcan, “Bu yolda tüm rahatsızlıklara, provakasyon çağrılarına karşı genel başkanımız hedefine ulaşacaktır. Hedef adalettir. Cumhurbaşkanı, pardon AKP Genel Başkanı, dün 138. Maddeyi hatırlatmış. Ancak onu ihlal eden Erdoğan’ın kendisidir. Kendisi bağımsız mahkemelerden, bağımsız hakimlerden rahatsız olmuştur. Gerçek bağımsız yargı, vicdanı ve hukuku bağımsız olan yargıdır. Onların istediği sadece majestelerinin talimatları ile hareket eden yargıçlarıdır” diye konuştu. 

‘YARGIYA TALİMAT VEREN ERDOĞAN DEĞİL Mİ?’

Attila Taş ve 21 kişiyi tahliye edenlerin görevden alındığını hatırlatan Tezcan, “Bu anlayış sarayın hakimlerin yaratmak isteyen bir anlayıştır. Hakimler karar vermeye korkuyorlar. Bu davanın kendisinde Erdoğan kendisi değil mi ‘hesabını verecek’ diye hakimlere talimat veren” ifadelerini kullandı. 

Tezcan şunları söyledi: 

“Başbakan bugün ‘yürüyor, kendisine eziyet ediyor’ demiş. Biz kendimize eziyet etmeye razıyız. Biz sizin gibi millete eziyet etmeyiz. Millete eziyet edenlerden bunun hesabını milletle birlikte soracağız. Adalet bakanı çıkmış, adalet sözünden rahatsız oluyor. Tarihte bu gibi yürüyüşler başarılı olmuş ve o ülkelerin kaderinde kırılma olmuştur. Bu çerçevede Adalet Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı belli ki telaşa düşmüşler.”  

Başbakan’ın Kılıçdaroğlu’nun kendisinin de dokunulmazlıkların kalkması için evet dediğini hatırlatmasıyla ilgili Tezcan, “Biz dokunulmazlığı hırsızlığın, yolsuzluğun kalkanı olarak görmedik. Gider yargı önünde hesap veririz dedik. Ama siz hakim bırakmadınız. Yaptığınız zulme kılıf dikmeye çalışıyorsunuz. Bu adaletsizliğin kılıfı olmaz. Zulme karşı en büyük ses adaletin sesidir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bayram tatili kaç gün, ne zaman başlıyor?

SONRAKİ HABER

İzmir Karaburun’da 4.2 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...