10 Temmuz 2012 02:44

Samsun'da yine sel: 1 ölü

Samsun'da dün öğle saatlerinden itibaren başlayan etkili yağış Ayvacık ve Terme ilçelerinde sele dönüştü. Yağış sonucunda Salıpazarı’nda çok sayıda işyeri su altında kaldı. Yağışlardan dolayı Ayvacık’a 45 km uzaklıktaki Çamalan Köyü’nde çöken evin altında kalan 3 kişi yaralı kurtar

Samsun'da yine sel: 1 ölü
Paylaş


Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ayvacık’a 45 km uzaklıktaki Çamalan Köyü’nde bir evin yağışlardan dolayı çöktüğünü, enkaz altında kalan üç kişinin kurtarıldığı ancak Mesut Zengin (65) isimli vatandaşın hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

Gün boyu devam eden ve akşam saatlerinde hızını artıran yağış sonucunda dereler taştı. Yüksek kesimlerden gelen seller Ayvacık, Salıpazarı ve Terme’de korkulu anlar yaşattı. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak arama kurtarma ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Salıpazarı Devlet Hastanesi’nin birinci katının sular altında kaldığını, burada tedavi gören bir hastanın Çarşamba ilçesine gönderildiğini kaydetti.

İlçe içerisinde bulunan üç köprüden birisinin zarar gördüğünü, diğerinin ise ekipler tarafından değerlendirileceğini dile getiren Vali Aksoy şu bilgileri verdi: “Yağışlardan Ayvacık’a 45 km uzaklıkta bulunan Çamalan Köyü’nde bir ev çöktü. Enkaz altında kalan 3 kişi sağ çıkartıldı ancak 65 yaşındaki Mesut Zengin hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Ayvacık Yeşilpılar Köyü’nde evin çatısına çıkan dört kişiyi kurtarmak için helikopter kaldırdık ancak hava muhalefetinden dolayı mağdurları alamadık. Karayolu ile kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdik. Şu an ulaşmak üzereler. Yağmur azaldığı için riskimiz de azaldı. Yine Terme’deki bir kişi selde mahsur kaldı, aynı şahıs kendi imkanları ile kurtuldu. Bir kayıp vardı bulundu. Şu an itibarıyla kayıp söz konusu değil. Salıpazarı’nda 39 vatandaşımız arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak emniyet binasına alındı.” (Samsun/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Konut fiyatları artıyor

SONRAKİ HABER

Silivri'de 'KCK' duruşması 12 Temmuz'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa