16 Haziran 2017 07:59

Önder'den Berberoğlu yorumu: Bu ceza çıkmak zorundaydı

Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını değerlendiren Sırrı Süreyya Önder, 'Bu ceza çıkmak zorundaydı. Bu bir öç alma cezası değil' dedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını değerlendiren HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bu ceza çıkmak zorundaydı. Bu bir öç alma cezası değil. Bu ceza çıkmazsa uluslararası arenada savaş suçlarıyla yargılanma süreci anlamında hükümeti bir hayli sıkıştırmış olan düzlem, tümüyle kesinleşmiş olacaktı" dedi.

RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Şimdi buradan bir mahkumiyet uydurmuş olmasalardı uluslararası zeminlerde bu suçu kendilerinin işlediklerini kabul etmiş olacaklardı. Bu suçu da işlediler. Bu cezayı en başta böyle yorumlamak lazım. Bu tamamen ne acıdır CHP'nin de savaş tezkeresine 'evet' diyerek destek verdiği, hükümetin Ortadoğu'da girdiği hesabını vermekte intiba ettiği örtülü, gizli, saklı ilişkilerin bir takım uluslararası literatürde suç tanımına giren şeylerle ilgili kısmı" değerlendirmesinde bulundu.

'YOLLARINDA KANDIRA CEZAEVİ VAR, ORAYA UĞRAYABİLİRLER'

Sputnik'in yansıttığı habere göre Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başlayan Ankara'dan İstanbul'a uzanacak 'Adalet Yürüşü'ne mesaj veren Önder, "Yollarının üzerinde Kandıra Cezaevi var ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere birçok seçilmiş vekilimiz, belediye eş başkanlarımız oradalar. Oraya uğrayabilirler" cümleleriyle dikkat çekti.

'HDP'Lİ VEKİLLER TUTUKLANDIĞINDA BIÇAK KEMİĞE YAKLAŞMAMIŞ MIYDI?'

CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun 'Bıçak kemiğe dayandı' açıklamasına cevap veren Sırrı Süreyya Önder, "Bıçak kemik bırakmadı da. Bu memlekette 10'un üzerinde vekilimiz ve üçüncü partinin 2 eş başkanı tutuklandı. Bıçak o zaman daha kemiğe yaklaşmamış mıydı? Onun için o tanımı bir yana bırakalım" diye belirtti.

'DEMOKRATİK ALANIN DARALTILMASINA KARŞI İTİRAZ EDEN HER KESİMİN YANINDAYIZ'

CHP'nin demokrasi arayışının destekçisi olacaklarını belirten Önder, "Biz, şu an demokratik alanın daraltılmasına karşı itiraz eden her kesimin itirazının yanındayız, güç vereniyiz ve katkı sunanıyız, CHP'de bunlardan birisi neden olmasın? Hepimiz bunun protestosunu ve dayanışma duygularımızı 2 gündür gayet yükse sesle ve net bit tutumla oraya koyduk, koymaya da devam ederiz. Her türlü totaliter yönelişe, demokrasi dışı he türlü müdahaleye ilkesel bazda ve savunanların kimliğine, düşüncelerine, konumlarına bakmadan temelden itiraz etmek ve itiraz edenlerle yan yana durmak asgari demokratlığın olmazsa olmazlarındandır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kahvehanede bayıldı, arkadaşları oyuna devam etti

SONRAKİ HABER

Bandırma’da 15-16 Haziran paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...