16 Haziran 2017 07:39

İstismarı haberleştiren gazeteci soruşturma kıskacında

Van'da 10 çocuğun cinsel istismara uğramasını haberleştiren Gazete Yaşam Editörü İdris Yılmaz ikinci kez 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı.

Paylaş

Van’ın Erciş ilçesinde Keklikova Mahallesi’nde bulunan bir okulda 10 çocuğun cinsel istismara uğramasını haberleştiren Gazete Yaşam Editörü İdris Yılmaz, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ikinci kez “şüpheli” sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı. Daha önce yaptığı istismar haberleri nedeniyle “Kamu düzenini bozmak”la suçlanan Yılmaz, bu sefer de “soruşturmanın gizliliğini ihlal” etmekle suçlanıyor.

Soruşturma kapsamında Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğüne ifade vermeye giden Yılmaz’ın soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddia edilen haberin yayımlandığı tarih ile dosyaya gizlilik konulması tarihinden önce olması dikkat çekti.

Gazete Yaşam’ın haberine göre Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğüne ifade vermeye giden Yılmaz’a ifadeyi alan memurun sürekli istismarın üzerini örtmekle suçlanan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek’le yapılan telefon konuşmasının içeriğini sorması ve yapılan görüşme sırasında tartışma yaşanıp yaşanmadığını tekrarlaması dikkat çekti. 

‘GİZLİLİK KARARI HABERDEN 2 GÜN SONRA GELDİ’

İfadesinde hakkındaki iddianın keyfi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bizler bu haberi yaptığımız sırada istismarcı yeni gözaltına alınmıştı. Aynı zamanda haberi yaptıktan iki gün sonra dosyaya gizlilik kararı konuldu. İfade edildiği gibi soruşturmaya konu olan dosya ile ilgili hiçbir haber yapmadık. Savcılığın dosyanın gizliliği ya da içeriği ile ilgili herhangi bir açıklamasına da tanık olamadık. Ben gazeteciyim, istismar gerçeğini yaptığım araştırmalarla açığa çıkardım. Araştırma yapmak suç mudur?” diye sordu.

‘YARGI GÖREVİNİ DOĞRU YAPMALIDIR’

İstismar haberinden sonra ilçede bulunan iki farklı okulda da aynı şekilde istismarın yaşandığını belgelerle ortaya çıkardıklarının altını çizen Yılmaz, “Yaptığımız haberlerde sadece istismarın nasıl meşrulaştırıldığı ve aynı zamanda üzerinin örtülme çabalarını açığa çıkardık. Bu haberler bir takım çevreleri rahatsız ediyor. Elbette yargı üzerine düşeni yapmalıdır. Fakat istismar gerçeğini açığa çıkaran biz gazetecileri yargılayarak değil, istismarcıları ve istismar suçunu örtmeye çalışan  kişileri yargılayarak görevini yapmalıdır” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP kurucusu da ‘Adalet yürüyüşü’nde: Mağduriyetlere hayır

SONRAKİ HABER

TIR, işçi servisine çarptı: 3'ü ağır 15 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...