10 Temmuz 2012 02:32

Samsun’da sel gitti çilesi kaldı

Samsun’da meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği selin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen  vatandaşların mağduriyeti devam ediyor.  Samsunlular kendi imkanlarıyla  evlerindeki su ve çamurları temizlemeye çalışıyor. Romanların oturduğu Yılanlıdere kenarındaki mahallelerde su ve elektrik sıkıntısı çekiliyor. B

Samsun’da sel gitti çilesi kaldı
Paylaş

HDK BİLEŞENLERİ YARDIMA DEVAM EDİYOR

Vatandaşlara ekmek ve su dağıtımına devam eden Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Bileşenleri vatandaşların sorunlarını dinledi. Mahalleliler, siyasi partilerin seçimden seçime sadece oy istemeye geldiklerini, 10 yıldır mahallelerine bir hizmet gelmediğini söylediler. Yöneticilerin arabalarıyla yoldan geçerken uzaktan kendilerini seyrettiklerini, yanlarına uğramadıklarını, devlet kurumlarının kendilerini dışladıklarını söyleyen Samsunlular, kendi imkanlarıyla yaptıkları gecekondularda can kaybı olmadığına da dikkat çektiler.

“Çağdaş modern diye dedikleri binalar yoksul insanlara mezar oldu” diyen vatandaşlar, bazı akrabalarının TOKİ’ye borçlanarak bu konutlara taşındığını ancak ödeyemedikleri için icralık olduklarını anlattılar. HDK adına konuşan  Murat Çepni ise, dayanışmayı görev bildiklerini belirterek, yoksulların taleplerinin yöneticiler tarafından ya görmezden gelindiğini ya da şiddetle bastırıldığını söyledi. Buna halkın insanca ve eşit koşullarda yaşayabilmesi, sorunlarını çözmesi için birlik olması gerektiğine vurgu yaptı. Sait Kocaman ise “Mahallenin önce kendi içinde birliğini oluşturması, bir heyet oluşturması, taleplerini tespit etmesi gerekir. Bu konudaki taleplerinizin her zaman yanındayız, birlikteyiz” dedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Roubini: 2008’den beter olacak

SONRAKİ HABER

Son 10 yılda intiharlar 30 kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...