16 Haziran 2017 06:29

Ceyhan, Sarıoğlan, Ayaş belediye başkanları görevden alındı

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan görevden uzaklaştırıldı.

Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan'ı, haklarındaki adli ve idari soruşturmalar sebebiyle görevden uzaklaştırdı.

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan AKP'den ihraç edilmişti. Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ise hakkında açılan disiplin soruşturması sonrası partisinden istifa etmişti.

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

DHA'nın haberine göre Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. AKP'den belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk'ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Ocak ayında "Eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak AKP ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek" gerekçesiyle AKP Disiplin Kurulu kararı ile ihraç edilen Öztürk bağımsız olarak görevde bulunuyordu.

İçişleri Bakanlığı kararı bu sabah polisler tarafından, Alemdar Öztürk'e makamında tebliğ edildi.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerin yürüttüğü soruşturmanın ardından görevden alınan Öztürk hakkında hazırlanan rapor İçişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savclığı'na gönderilerek soruşturma başlatıldı.

SARIOĞAN BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesi Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. 30 Mart 2014 seçimlerinde MHP'den seçilen 45 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Ali Osman Yıldız, 15 Mayıs 2015 tarihinde AKP'ye geçti. 19 Aralık 2016 tarihinde ise, AKP İl Başkanlığı tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamayla, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Daha önce çeşitli yerlerde imamlık yapan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve belediyenin bilgi işlem müdürlüğünde görevli Hakan K. hakkında çeşitli iddialardan Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yıldız, 3 Mayıs’da  Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim huzuruna çıktı.

Yıldız kum ocağındaki kumları değerinden çok aşağıda vermek, ihalelerde elden para teslim almak, ihaleye fesat karıştırmak, mal bildiriminde bulunulmaması, rüşvet, İrtikap, zimmet, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, ve yolsuzluklarla mücadele kanunu kapsamına giren suçlar iddiasıyla 4  Ekim’de 2. kez hakim karşısına çıkacak.

İçişleri Bakanlığı kararı ile Ankara'nın Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan da haklarındaki soruşturmalar nedeniyle görevden alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Muş'ta 'aile boyu' pidelere yoğun ilgi

SONRAKİ HABER

Halep’in kuzeyindeki cihatçılar, YPG’ye saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa