Berkin Elvan 4 yıl önce bugün vuruldu, mezarı başında anıldı

Berkin Elvan, polisin gaz fişeğiyle vurulmasının 4. yılında vurulduğu yerde ve mezarı başında anıldı.

16 Haziran 2017 05:09
Paylaş

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan vuruluşunun 4. yılında mezarı başında ve vurulduğu yerde anıldı. Anne Gülsüm Elvan, Berkin’in vurulduğu yere ekmek bıraktı. 

Elvan Ailesi ve demokratik kitle örgütleri Berkin Elvan’ı ölümünün 4. yılında önce vurulduğu yerde sonra da Feriköy’deki mezarı başında andı. Gezi Parkı eylemlerinin sürdüğü günlerde Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için dışarı çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanan Berkin Elvan, 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybetmişti. 

‘KATİLLER HALA DIŞARIDA’

Anma programı Berkin Elvan’ın vurulduğu yere ekmek bırakılması ile başladı. Burada konuşan baba Sami Elvan, “Bizim katillerimiz, eli sopalı silahlı katiller hâlâ Berkin gibi çocukları katletmeye devam ediyor. Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz öldürüldüğünde sessiz kaldığımız için benim oğlum yaşamıyor. Belki sessiz kalmasaydık benim oğlum üniversite sınavına girecekti” dedi. Yargıdaki cezasızlığa da dikkat çeken Sami Elvan şöyle devam etti: “En ufak bir şeyde insanları gözaltına alıp hapse tıkabiliyorlar. Milletvekilleri içeride, gazeteciler içerde. Bizleri açık açık öldüren polisler ise hala bu ülkede bir şekilde hayatlarını devam ettiriyor. Hepimiz bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe, bu haksızlığa son vermek için tek yumruk olup adalet ve özgürlük adına söz sahibi olmalıyız.” 

Berkin’in vurulduğu yere ekmek bırakan anne Gülsüm Elvan da, “Benim oğlumun getiremediği ekmek burada, o bana getiremedi. Şu anda  Nuriye ve Semih’in yemediği o ekmek de burada” diye konuştu. 

‘EMRİ VERENLER DEĞİL TETİĞİ ÇEKENLER YARGILANIYOR’

Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması’nın hazırladıkları basın açıklamasını okuyan mimar Mücella Yapıcı ise adalet taleplerini Gezi’den bu yana haykırmaya devam ettiklerini belirterek, “Polis şiddetiyle içimizden kopartılan canların hesabını sormak, katillerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlamak için çabalamaya devam ediyoruz” dedi. Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamenin ölümünün üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçmesinin ardından tamamlandığını hatırlatan Yapıcı, esas emri verenlerin değil tetiği çekenlerin yargılandığına dikkat çekti. “Böyle bir yargılamanın kesinlikle Berkin’imiz şahsında milyonlarca insanın talep ettiği adaleti yerine getirmeyeceğini biliyoruz. Ama bu durum bizi adalet talebimizden vazgeçiremez” diyen Yapıcı, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 6 Temmuz’da görülecek davanın 2. duruşmasına katılım çağrısı yaptı. 

Berkin Elvan, vurulduğu günün yıl dönümünde sosyal medyada da #BerkinElvan hashtag'iyle anılıyor. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Açlık grevinde 100. gün: Kalp ve yürüyememe sorunu başladı

SONRAKİ HABER

Otomobil metrobüs yoluna girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...