16 Haziran 2017 04:04

AB, Yunanistan için yeni 'kurtarma paketi' üzerine uzlaştı

Avro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan için 8,5 milyar avroluk yeni bir 'kurtarma paketi' üzerinde uzlaştı.

Paylaş

Avrupa Birliği'nin Avro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'a yeni bir yardım paketi üzerinde uzlaştı. Ödemenin 8,5 buçuk milyar avro tutarında olması öngörülüyor. Bu miktar, Yunanistan hükümetinin Temmuz ayına kadar ödemesi gereken 7 milyon avroluk tutarın üzerinde.

DW Tükçe'de yer alan habere göre kararı açıklayan Hollandalı politikacı ve Avro Bölgesi Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) da Yunanistan'a daha fazla yardıma hazır olduğunu söyledi. Stand-by anlaşmaları ile ülkenin borçlarının 15 yıla kadar ertelenebileceğini kaydetti.

Lüksemburg'da konuşan IMF Başkanı Christine Lagarde da kurumun yönetim kurulunda Yunanistan'la yeni bir stand-by anlaşması için teklifte bulunacağını duyurdu.

Yunanistan halkının "kemer sıkma tünelinin sonundaki ışığı" görmelerinin zamanının geldiğini öne süren Dijsselbloem, 19 devletin üye olduğu Avro Bölgesi maliye bakanlarının "tüm unsurları değerlendirerek" bu kararın alındığını söyledi.

'YUNANİSTAN TAAHHÜT ETTİĞİ SÖZLERİ TUTTU'

Fransa eski Maliye Bakanı ve AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici ise Yunanistan hükümetinin "kurtarma paketleri"nin sunulması karşılığında taahhüt ettiği sözleri tuttuğunu belietti. Moscovici, kredi sağlayıcılarının da artık "kendi sözlerini tutmasının" zamanı geldiğinin söyledi.

Yunanistan'ın uluslararası kredi sağlayacıları bir süredir ülke için onaylayacakları "üçüncü kurtarma paketi"ni nasıl yapılandıracaklarına dair görüş birliğine varamamışlardı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak: DW Türkçe

ÖNCEKİ HABER

Adalet Yürüyüşü, dünya basınında geniş yer buldu

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bahçeli'nin de adalete ihtiyacı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...