16 Haziran 2017 03:28

Hülya Koçyiğit: Sağlıklı döndüm, çok mutluyum

Akciğer kanserine yakalanan ve ABD’de ameliyat olan usta oyuncu Hülya Koçyiğit, tedavinin tamamlanmasının ardından yurda döndü.

Paylaş

Akciğer Kanseri nedeniyle New York’ta tedavi gören usta oyuncu Hülya Koçyiğit, eşi Selim Soydan ile birlikte saat 05.00’da New York’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda açıklama yapan Koçyiğit, öncelikle hastalığı süresince her zaman yanında olan eşi Selim Soydan’a teşekkür etti.

Hastalığı boyunca kendisine dua eden Türkiye halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan usta oyuncu, “Hala Türkiye’ye döndüğüme inanamıyorum. Çok mutluyum. Mübarek Ramazan ayında her namazında bana dua eden Türk halkına teşekkür ediyorum. Bana şifa dileklerini yolladılar, bana güç yolladılar. Sabırla tedavimin yürümesini bekledim. Çok şükür sağlıklı bir şekilde ülkeme döndüm. 1-2 ay dinlenme dönemim olacak. Normal yaşam sürecine bünyem hazır değil” dedi.

'KANSER OLDUĞUMU TESADÜFEN ÖĞRENDİM'

Koçyiğit hastalık sürecini ise şu sözlerle anlattı:

“Bir kaza geçirdim. Geçirdiğim kaza sonrası çok sırt ağrısı çekiyordum. Kızım göğüs kanseri tedavisi olmak için Amerika’daydı. Bana ısrarla röntgen çektirmemi istedi. Röntgende omurgamda bir kırık olduğunu ancak akciğerimde bir nodül tespit edildi. 2 yıl boyunca bu takip edildi. Bu sefer normal rutin muayeneye gittim. Ne yazık ki o akciğerimdeki nodülün yanında hiç umulmadık ve beklenmedik bir kanser kisti tespit edildi. Acil ameliyata girdim. Biyopside teşhis koydular. Biyopsi esnasında çok nadir görülün bir şanssızlık oldu. Ciğer sönmesi denilen bir durumla karşılaştık. O nedenle hastanede kalma sürem uzadı. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Çok şükür ülkeme döndüm ilk defa bu kadar uzak kalıyorum. 40 gündür yurtdışındayım.” (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD'den yakalama kararı açıklaması: Kararlıyız

SONRAKİ HABER

Adalet Yürüyüşü, dünya basınında geniş yer buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...