15 Haziran 2017 17:47

Mersin Gazeteciler Cemiyetinden Berberoğlu'ya destek

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, bir basın açıklaması yayınlayarak CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını kınadı.

Paylaş

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını kınayan bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada Enis Berberoğlu'nun cumhuriyet değerlerine bağlı, ilkeleri olan bir gazeteci olduğu belirtilerek "Damatların 'ikametleri belli' denilerek serbest bırakıldığı bir dönemde, yıllardır 'FETÖ' ile mücadele eden bir gazetecinin 'Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı var' denilerek tutuklanması akıllara durgunluk veren bir gelişmedir" denildi.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının "Fethullahçı Terör Örgütü"nü sevindirdiğinin ifade edildiği açıklamada "Yıllarca 'FETÖ'ye hizmet eden kişiler dışarıda cirit atarken yalan ifadelerle gazetecilerin tutuklanması, Türkiyemizde gerginliğin artmasına neden olmaktadır. Ülkemiz, üst aklın oyunlarının bölgemizde yoğunlaştığı bir süreçten geçerken yeni sorunlarla bizi birbirimizden ayrıştıracak gelişmelerden uzak durulmalıdır. Bu tür kararlar hukuğa güveni zayıflatmakta, "FETÖ" terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektedir. Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını kınıyor, bir üst mahkemenin gazeteci arkadaşımızı özgürlüğe kavuşturmasını temenni ediyoruz" denildi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da Şii camisine intihar saldırısı

SONRAKİ HABER

Barbaros Muratoğlu tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa