15 Haziran 2017 17:32

Zırhlı araçlar Meclis gündeminde

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Pakize Hazar'ın Diyarbakır Lice'de zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmesini Meclis'e taşıdı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Pakize Hazar isimli yaşlı kadının zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybetmesini Meclis gündemine taşıdı. 

14 Haziran 2017 Çarşamba günü, Diyarbakır’ın Lice ilçesinin çarşı merkezinde Pakize Hazar isimli yaşlı kadın zırhlı kolluk aracının çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Yaşlı kadın olay yerinde hayatını kaybetmiş, cenazesi otopsi işlemleri için Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Polis ve askerlere ait zırhlı araçlar özellikle bölge illerinde sık sık sivil ölümlerle gündeme gelirken son bir yıl içerisinde zırhlı araç çarpması ve ezmesi sonucu gerçekleşen en az 15 yaralanma ve ölüm vakası yaşandığını kaydeden Yiğitalp, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Yiğitalp önergesinde şu soruları yöneltti:

- 85 yaşındaki Pakize Hazar’ın ölümüne sebebiyet veren vaka ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa kimler hakkındadır?

- Pakize Hazar’ın ölümüne sebep olan zırhlı araç sürücüsünün kimliği tespit edilmiş midir?

- Söz konusu zırhlı aracı kullanan kolluk gücünün zırhlı araç kullanımı için gereken eğitimi aldığına dair bir belge var mıdır?

- Olayın yaşandığı yeri gösteren MOBESE, güvenlik kamerası ve zırhlı araç içerisinde bulunan kamerada kayıtlar mevcut mudur, bu görüntüleri kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

- 2000 yılından bu yana, meskün mahalde zırhlı araçların sebep olduğu ölüm ve yaralanma sayısı kaçtır? Bunların kaçı çocuktur? (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş Sompo Japan'a iki maç seyircisiz oynama cezası

SONRAKİ HABER

Dersim’de 31 bölgede yasak ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa