15 Haziran 2017 16:55

Türkiye'deki tutuklu gazeteci ve vekillere Kanada'dan destek

Kanada Québec Ulusal Meclisi, Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteciler ve HDP'li milletvekilleri ile dayanışma kararı aldı.

Paylaş

Kanada Québec Ulusal Meclisi, cezaevinde bulunan Halkların Demokratik Partisi tutuklu milletvekilleri ile dayanışma kararı aldı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy'un Québec Ulusal Meclisi'nde bulunduğu sırada açıklanan kararda şu ifadeler kullanıldı: 

Ulusal Meclis, demokratik kurumlara, hukukun üstünlüğüne ve temel haklara, özellikle de ifade özgürlüğüne ve örgütlenme özgürlüğüne bağlılığı ile bunları savunma ve dünyaya tanıtma konusundaki kesin bağlılığını ciddi bir şekilde teyit eder. Bu nedenle Ulusal Meclis, Türkiye’de yurttaşların, gazetecilerin ve özellikle de HDP milletvekilleri ve belediye başkanlarının gözaltına alınması ve tutuklanması konusundaki derin kaygısını ifade eder. Ulusal Meclis, devletin cinsiyet, siyasi düşünce veya dini inançlarından bağımsız olarak kendi yurttaşlarının eşitliklerini koruması için herkesin katılımının sağlanmasının önemini hatırlatır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tutuklandık’ İngiltere’de sahnelenecek

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Sompo Japan'a iki maç seyircisiz oynama cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...