15 Haziran 2017 15:32

Öğrenci dövmek serbest ama protesto etmek yasak!

Çanakkale Kaymakamlığı, öğrenciyi döven Kur’an dersi öğretmeni hakkında soruşturma izni vermezken eyleme katılan öğretmen hakkında inceleme başlattı.

Paylaş

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki imam hatip lisesinde 11 öğrenciye fiziksel şiddet uyguladığı iddia edilen Kur’an dersi öğretmeni hakkında soruşturma izni vermeyen Çanakkale Kaymakamlığı, Eğitim-Sen’in düzenlediği 16 Nisan referandumunu protesto gösterisine katılan Eğitim-Sen yöneticisi öğretmen Burak Efeyurtlu hakkında inceleme başlattı.

Sol.org’un haberine göre daha önce OHAL kararnamesiyle görevden alınan, daha sonra işe iade edilen Eğitim-Sen Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyesi Burak Efeyurtlu, üyesi ve yöneticisi olduğu sendikanın 16 Nisan referandumunu protesto gösterisine katılmıştı. Bayramiç Kaymakamlığı, Türkmenli Ortaokulunda özel eğitim öğretmenliği yapan Burak Efeyurtlu hakkında, söz konusu eylemde etkin görev aldığı gerekçesiyle inceleme başlattı. Efeyurtlu, üyesi olduğu sendikanın eylemine ifade özgürlüğü kapsamında katıldığını, bunun bir suç olmadığını savundu. Kısa bir süre önce Bayramiç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kur’an dersi öğretmeni Halil Ç.’nin 11 öğrenciye yönelik şiddet uyguladığı iddia edilmiş, mağdur öğrenciler şikayetçi olmuştu. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, doktorları ‘darp’ dediği şiddeti ‘eğitim’ olarak değerlendiren bir rapor hazırlamış, Kaymakamlık da Kur’an dersi öğretmeni hakkında soruşturma izni vermemişti. (HABER MERKEZİ) (Fotoğraf:ARŞİV)

ÖNCEKİ HABER

Depremzedeler 4 aydır konteynerde yaşıyor

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Kral Selman'dan beklentimiz çözümde öncü olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...