15 Haziran 2017 15:06

Ordu'da 'Şehir hastaneleri gerçeği' paneli yapılacak

Ordu'da, sağlığın özelleştirilmesinin adımı olan şehir hastanelerine dair ORÇEV tarafından bir bilgilendirme paneli gerçekleştirilecek.

Paylaş

Ordu’ya şehir hastanesi yapılmasına yönelik tartışmaların başlaması üzerine hastanenin işleyişi hakkında yapılan değerlendirmelerin sonuçlandırılması için ORÇEV yarın saat 14.00’te AKM’de panel düzenleyecek.

Botanik Park’ın yıkılarak yerine şehir hastanesinin yapılmasına yönelik tartışmalarda “Botanik Park'a dokunma” basın açıklaması yapmanın yanında çeşitli etkinlikler düzenleyen Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, konunun kamuoyunda eksik bilgilerle tartışılmasının önüne geçmek istediklerini belirtti.

'HASTANELERE KİMSE KARŞI ÇIKMAZ...'

Botanik Park’a sahip çıkmaları üzerine kendilerini hastaneye karşı çıkmakla suçlamaya çalışanların olduğunu vurgulayan Gül Ersan, “Botanik Park ve şehir hastanesi tartışmalarında algı yanılmasına neden oluyorlar. Botanik Park’ın korunmasını istememizi hastaneye karşı olduğumuz iddiasıyla karalamaya çalışıyorlar. Kim hastaneye karşı çıkar ki? Tüm ilçelere yeterli yatak ve doktor sayısı olan devlet hastaneleri açılmalı. Böyle bir yatırıma karşı çıkmak isteyene önce bizler tavır alırız ama gerçek böyle değil. Devlet hastanesini yıkarak şehir hastanesi yapmayı sağlığın özelleştirilmesinin adımı olarak görüyoruz. Yani devletin sağlıktan elini ayağını çekmesine razı mı olacağız? Bu nedenle ‘Şehir hastaneleri gerçeği’ paneli düzenledik. Herkesi panelimize katılmaya çağırıyoruz.” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ NEDİR?

Panelde bilgilendirme yapacak olan doktorların şehir hastaneleri konusunda da uzman olduklarını belirten Ersan, “Panelistlerimiz İzmir’den ve Ankara’dan geliyor. Şehir hastaneleri hakkında araştırmaları bulunuyor. Panelistlerimizden Dr. Zeki Gül İzmir Tabipler Odası Başkanlığı ve TTB Konsey üyeliği yaptı. Dr. Esra Basa ise Ankara SES Şubesi ve Tabipler Odası yönetim kurulu üyeliği yaptı" dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİB’den adaletsizliğe karşı çağrı: Yan yana mücadele edelim

SONRAKİ HABER

Depremzedeler 4 aydır konteynerde yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...