15 Haziran 2017 14:56

DİB’den adaletsizliğe karşı çağrı: Yan yana mücadele edelim

DİB, Berberoğlu’nun tutuklanmasına dair bir açıklama yayınlayarak 'Yan yana, omuz omuza mücadele edelim' çağrısı yaptı.

Paylaş

DİB, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına dair bir açıklama yayınlayarak hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı tüm yurttaşlara ve demokrasi güçlerine “Yan yana, omuz omuza mücadele edelim” çağrısı yaptı.  

Berberoğlu’nun tutuklanmasının hukuksuzluğun ve adaletsizliğin vardığı noktayı açıkça ortaya koyduğunun belirtildiği açıklamada, “Enis Berberoğlu, gündeme MİT TIR’ları olarak gelen konuyla ilgili devlet sırrını ifşa etmek ve casusluk iddiasıyla mahkûm edildi” denildi. 

Açıklamada devamında şu ifadeler yer aldı: Demokratik ülkelerde hükümet işine gelen konuyu devlet sırrı ilan edemez. Hangi konuların ve işlerin devlet sırrı olduğu anayasaya ve yasalara bağlı olarak belirlenir, Meclis’in yani kamunun denetimi dışında değildir.

MİT TIR’ları konusunda ise, hükümetin savaş suçu kapsamına girecek eylemlerini 'devlet sırrı' adı altında kamudan gizlediği, kamusal denetimin yok sayıldığı hukuk dışı bir uygulama ile karşı karşıyayız. Bu konuda kamuyu bilgilendirme görevi yapan basın mensupları ve milletvekilleri ise hiçbir hukuki dayanağı olmayan davalarla mahkûm edilmekte. Bağımsızlık ve tarafsızlığından söz edilemeyen yargı, muhalifleri, gazetecileri, milletvekillerini sindirmek ve gözdağı vermek için kullanılmakta.

'BİZE REVA GÖRÜLENİ KABULLENMEK ZORUNDA DEĞİLİZ'

Yurttaşlar olarak bize reva görülen, yaşamımızı ve geleceğimizi ilgilendiren konulardan sadece hükümetin istediği kadar bilgi sahibi olmak ya da hiçbir şey bilmemek. İtiraz ettiğimizde, öğrenmek, duyurmak, tartışmak istediğimizde ise ağır hapis cezalarına çarptırılmak.

Bize reva görüleni sessiz sedasız kabullenmek zorunda değiliz. Aksine, yurttaşlar olarak bilmek, duymak, tepki göstermek, müdahale etmek yükümlülüğümüz var.

DİB, açıklamasında şu çağrıda bulundu: Bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı bütün yurttaşları ve bütün demokrasi güçlerini demokratik direniş hakkımıza sahip çıkmaya, her alanda ortak ve güçlü bir karşı koyuş yaratmak için omuz omuza, yan yana durmaya çağırıyoruz. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tillerson: Müslüman Kardeşler Türkiye'de hükümette

SONRAKİ HABER

Ordu'da 'Şehir hastaneleri gerçeği' paneli yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...