09 Temmuz 2012 12:17

Füze iddiasında geri adım sürüyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, Suriye tarafından düşürülen uçakta füze izine rastlanmadığını söylemesinin ardından Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Baki Kavun da benzer bir açıklama yaptı.Baki Kavun, Suriye’nin düşürdüğü Türkiye uçağında füze algılayan sistem b

Füze iddiasında geri adım sürüyor
Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, Suriye tarafından düşürülen uçakta füze izine rastlanmadığını söylemesinin ardından Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Baki Kavun da benzer bir açıklama yaptı.

Baki Kavun, Suriye’nin düşürdüğü Türkiye uçağında füze algılayan sistem bulunduğunu belirterek, “Füze tehdidi söz konusuysa algılaması gerekirdi” dedi.

Milliyet gazetesinden Fikret Bila’nın sorularını yanıtlayan Kavun şunları söyledi, “Bir füze görüntüsü yok. Radar izleri, diğer bulgular ve parçalar üzerindeki incelemeler devam ediyor. Uçağın ana gövdesi dahil, deniz dibindeki parçaların çıkartılması çalışmaları da sürüyor. Uçağın ana gövdesi çıkartıldıktan sonra yapılacak inceleme sonucunda uçağımızın nasıl düşürüldüğüne ilişkin kesin bilgilere ulaşılacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Baki Kavun, kask ve botların su yüzüne çıkması konusunda ise “Kasklar ve botlar, yapıldığı malzemenin niteliği gereği su yüzüne çıkabilmektedirler. Ayrıca kaza anındaki çarpmanın etkisiyle de kask ve botların çıkabildiği görülmüştür. Örneğin geçtiğimiz günlerde şehit olan Türk Yıldızları filomuzun F-5 pilotunun da kaskı ve botları çıkmıştı. Su içindeyse akıntılar botların bağlarını çözebilmekte ve botları çıkarabilmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cenevre için 2 kritik görüşme

SONRAKİ HABER

Mısır’da siyasal İslam’ın seçim zaferi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...