15 Haziran 2017 12:00

EMEP: Faşist rejimin inşasına karşı ortak mücadele

EMEP, emekçilere ve emek, demokrasi ve laiklikten yana tüm güçlere 'faşist rejimin inşasına karşı ortak mücadeleyi büyütme' çağrısı yaptı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), işçi sınıfı ve emekçilere, emek, demokrasi ve laiklikten yana tüm güçlere “faşist rejimin inşasına karşı ortak mücadeleyi büyütme” çağrısı yaptı. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, HDP’li vekillerin, cezaevlerinde hukuksuz bir biçimde tutulan tüm gazeteciler, emek ve meslek örgütü temsilcilerinin serbest bırakılmasını isteyen EMEP, “Tek adam-tek parti diktatörlüğüne hayır! Adalet, özgürlük ve demokrasi istiyoruz” dedi.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER RAFA KALDIRILDI

EMEP’in açıklaması şöyle: “Suriye’deki savaşta kanlı terör örgütlerine silah gönderildiğinin ortaya çıkmasının ardından hükümet ‘yavuz hırsız’ misali, gerçeği halka ulaştıran herkesi hedefe koymuştu. İşte bu kapsamda dokunulmazlığı kaldırılan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezası verilerek cezaevine konuldu.
Bu tutuklamalar, ülkede AKP’ye gerçek anlamda muhalefet etme, siyaset yapma hakkının; basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün, rafa kaldırıldığını göstermektedir. Artık kimse güvende değildir.
15 Temmuz darbe girişimini “Allah’ın lütfu” olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti, tam bir darbe rejimi kurmuştur. Bir yıla yakın bir zamandır OHAL rejimi keyfi bir biçimde devam ettiriliyor. Artık tek adam-tek parti rejimi; ihraçlar, işten atmalar,  grev yasakları, gösteri ve miting yasakları, tutuklamalar, hak gaspları ve OHAL düzeniyle kalıcı hale getirilmiştir.
Adım adım inşa edilen bu gerici, faşist politik rejimle; ülke, işçi sınıfı, emekçiler, aydınlar, bilim insanları açısından yaşanmaz hale getiriliyor.
Emek Partisi olarak işçi sınıfını, emekçi tüm halkımızı, emek, demokrasi ve laiklikten yana tüm güçleri bu faşist rejimin inşasına karşı bir araya gelmeye, ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Chinatool işçileri iş kolu oyununa tepkili

SONRAKİ HABER

Didim'de 'Adalet' ve 'Demokrasi' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...