Chinatool işçileri iş kolu oyununa tepkili

Gebze’de, Petrol-İş Sendikasında örgütlü Chinatool Otomotiv işçileri patronun talebiyle fabrikanın iş kolunu metal olarak belirlenmesine tepkili.

15 Haziran 2017 11:51
Paylaş

Gebze’de bulunan ve Petrol-İş Sendikasında örgütlenen Chinatool Otomotiv (CT Automotive) fabrikası işçileri sendika seçme iradelerine saygı duyulmasını istiyor. Petrol-İş’in örgütlü olduğu diğer fabrikalardan temsilcilerin de katılımıyla fabrika önünde eylem yapan işçiler, yaptıkları işin petrokimya iş kolunda olmasına karşın, patronun Çalışma Bakanlığına yaptığı taleple fabrikadaki iş kolunun metal olarak belirlemesine tepkili. 

Eylemde konuşan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz “Sendikaya üye olmak ve sendikalaşmak hayatın ayrılmaz bir parçası. İşçilerin temel ve anayasal hakkıdır. İş kolu tespitinde oynanan oyunlar yetmemiş gibi şimdi de işçi üzerindeki baskılar artmaktadır. Bu baskılarla işçilerin iradesi önünde ipotek koyulmaya çalışılıyor” dedi.  

İŞÇİYE POLİS ENGELİ

Patron ve bakanlık iş birliğiyle, işçinin yasal ve anayasal hakkı olan sendika üyeliğinin engellemek istendiğini belirten Akyüz, şunları söyledi: “Chinatool işçisinin iradesinin tüm bu baskı ve oyunları yeneceğinden kuşkumuz yoktur. Bizler de bu iradenin hakkını sonuna kadar savunacağız. Chinatool işçisi ekmeği ve onuru için mücadele etmeyi sürdürecektir.” 

Patron eylem sürerken, servisleri işçileri beklemeden yollarken işçiler bu duruma “İşte bizi ne kadar önemsediklerinin göstergesi” diyerek tepki gösterdi. Sendikanın getirdiği servis aracını beklerken kapıda halay çekmek isteyen işçiler bu kez polis tarafından engellendi. Polis işçilerin dağılmasını istedi. İşçilerin büyük bir kısmı açıklamaya gelen temsilcilerin arabalarına binerek fabrikada önünden ayrıldı. Öte yandan Petrol-İş Sendikası, bakanlığın iş kolunu değiştirme kararına itiraz etti. Açılan davanın ilk duruşması 12 Eylül’de görülecek. (Gebze/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mersin’de 'Adalet' yürüyüşü

SONRAKİ HABER

EMEP: Faşist rejimin inşasına karşı ortak mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...