15 Haziran 2017 11:20

'Hayır' tutukluları 10 Temmuz’da mahkemeye çıkacak

İzmir'de başkanlık referandumu sonrası yapılan 'Hayır biz kazandık' eyleminde gözaltına alınıp tutuklanan 7 kişi 10 Temmuz'da mahkemeye çıkacak.

Paylaş

İzmir'de 'Hayır' oylarına sahip çıktıkları için tutuklanan 6 öğrenci ve Aktivist Kazım Kızıl hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. ‘Hayır’ tutukluluları, 10 Temmuz'da mahkemeye çıkacak.

16 Nisan'daki başkanlık referandumun ardından Bornova Küçükpark’ta ‘Hayır biz kazandık’ eylemi esnasında darbedilerek gözaltına alınan, 7’si tutuklu yargılanan 24 kişi hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Alyaprak tarafından hazırlanan iddianameye göre eyleme katılanlar, cumhurbaşkanına hakaret, 2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'na muhalef etmek ve devletin egemenlik alametlerini aşağılamakla suçlanıyor.

8 ayrı eylemin bir araya getirilerek hazırlandığı iddianameye göre eylemler esnasında atılan ‘Hırsız katil Erdoğan’, ‘Polis defol bu sokaklar bizim’, ‘Tencere tava başkanlık boş hava’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ ve ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları ve emniyet güçlerinin dağılın anonsuna rağmen dağılmamaları suç olarak gösteriliyor.

Ayrıca yine davada tutuklu olarak yargılanan Kamera Sokak Aktivisti Kazım Kızıl'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili attığı tweetler delil olarak gösterildi.

Davanın ilk duruşması 10 Temmuz günü İzmir Adliyesi 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

6 ÖĞRENCİ VE KAZIM KIZIL TUTUKLANMIŞTI

17 Nisan’da Bornova’da yapılan eyleme saldıran polis 24 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltılana alınanlar 7'si 5 günlük sorgulamanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında çeşitli kitle örgütlerinden üniversite öğrencilerinin yanı sıra Kamera Sokak Aktivisti Kazım Kızıl da bulunuyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'den 'Adalet' çağrısı

SONRAKİ HABER

Çocuk koğuşu yangını davası: 'Sürekli dayak yiyorduk'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...