15 Haziran 2017 11:07

Kocaeli'den 'Adalet' çağrısı

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına bir tepki de Kocaeli'den geldi.

Paylaş

CHP'de Kocaeli'nin çağrısıyla İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda yapılan basın açıklamasına çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı. Açıklamayı okuyan CHP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, “Adalet yoksa devlet de yoktur” dedi.

'DEVLETE OLAN GÜVENİMİZ YARA ALMIŞTIR'

Devlete olan güvenlerinin yara aldığını belirten Pekyörür, "Adalet bir ülkenin temelini oluşturan kavramlardan biridir. Adalet demek, yasaların Milletvekilimiz Enis Berberoğlu dahil herkes için eşit şartlarda işlemesi ve suçluların hakkıyla cezalandırılması demektir. Fakat bizim ülkemizde bu terim maalesef adliye duvarlarında asılan içi boş bir terim olmuştur. Adaletin olmadığı toplumlarda bireyler mutsuz olur. İktidar ülkenin elinden mutluluğu adaletsiz hukuk düzeniyle almıştır. İktidara devlete olan güvenimiz büyük yara almıştır" dedi.

'ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Adaletin sağlanması için CHP olarak mücadele edeceklerini aktaran Pekyörür, “Haksız yere cezalandırılan insanlar bir toplumun en büyük ayıbıdır. Aynı şekilde suçlu olup da iktidar yandaşlarını aklayan yargı sokakta rahatça gezen kişiler de toplumun vicdanını sızlatır. Bunlar, ülkedeki barış ve huzur ortamını sarsmaktadır. Bu sebeple kamuoyuna Cumhuriyet Halk Partisi olarak adaletin sağlanması için mücadele edeceğimizi buradan duyuruyoruz. Adalet yoksa devlet de yoktur" şeklinde konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK, 15-16 Haziran'ın yıl dönümünde Yoğurtçu Parkı'ndaydı

SONRAKİ HABER

'Hayır' tutukluları 10 Temmuz’da mahkemeye çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa