15 Haziran 2017 10:01

DİSK: 15-16 Haziran işçilerin yolunu aydınlatıyor

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği 15-16 Haziran işçi direnişinin 47’nci yıl dönümünde Adana'da basın açıklaması yaptı.

Paylaş

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği 15-16 Haziran işçi direnişinin 47’nci yıl dönümünde basın açıklaması yaptı. Abidin Dino Parkı’nda gerçekleştirilen açıklamaya HDP, CHP, EMEP, Halkevleri, KESK’e bağlı sendikalarla çeşitli demokratik kitle örgütleri ile HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da katıldı. Basın açıklamasını okuyan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, 15-16 Haziran’ın 47 yıldır içi sınıfına rehberlik ettiğini belirterek OHAL ve KHK ile kıdem tazminatı, iş güvencesi gibi işçilerin ve emekçilerin tarihsel kazanımlarına yönelik saldırılara 15-16 Haziran’ın ışığında direneceklerini söyledi.

Taşeronu kaldırmayı ve şirket işçilerine devlet kadrosu vermeyi seçim vaadi yapan siyasi iktidarın seçim sonrasında ipe un serdiğini kaydeden Gündoğdu, işçilerin oyalandığını belirterek “Devletin fermanı kadrolu, güvenceli çalışmayı tamamen tasfiye ederek, taşeron çalışmayı kural haline getirmeyi amaçlıyor. İşçilerin umutlarıyla oynayanlar bilsinler ki 15-16 Haziran ışığında kadro hakkı için direnmek haktır” dedi.

'OHAL KALDIRILSIN, TAŞERONA SON VERİLSİN'

Hükümetin OHAL’i fırsat bilip işçilerin kazanılmış haklarına saldırırken kıdem tazminatına da göz diktiğini ifade eden Gündoğdu, “Amaç, kıdem tazminatını bireysel fona dönüştürerek iş güvencemizin son kalesini yok etmektir. Amaç, fonda bitirecekleri haklarımızı istedikleri gibi yağmalamaktır. Artık yeter, OHL’in kaldırılmasını, grev erteleme uygulamalarına son verilmesini, kıdem tazminatına evlet güvencesi verilmesini taşerona son verilmesini itiyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD, Kılıçdaroğlu’ya başarılar diledi

SONRAKİ HABER

'Toplumu hedef alan saldırılara birlikte karşı koyulmalı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...