15 Haziran 2017 09:52

İHD, Kılıçdaroğlu’ya başarılar diledi

İnsan Hakları Derneği (İHD), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya 'Adalet Yürüyüşü' nedeniyle başarılar diledi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya 'Adalet Yürüyüşü' nedeniyle başarılar diledi. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, referandumda hayır diyen geniş toplumsal kesimlerin “özgürlük”, “eşitlik”, “barış” ve “adalet” içinde bir arada hareket edebileceği ifade edildi.

İHD’nin açıklamasında, OHAL ilanı ve başkanlık referandumu sonrası Türkiye’nin tamamen otoriter bir yönetim anlayışı ile yönetilir hale geldiği belirtilerek, aralarında HDP Eş Genel Başkanlarının da bulunduğu 13 milletvekili, 80’den fazla belediye başkanı ve 150’den fazla gazetecinin tutuklu olduğu hatırlatıldı.

Düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğü hakkını kullanan toplumsal muhalefet içerisinde bulunan herkesin bu baskı politikalarından nasibini aldığı vurgulanan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne ilişkin şunlar ifade edildi: “Ana muhalefet partisinin süreç içerisindeki yetersizlikleriyle ilgili hususu bir kenara bırakırsak bugün başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nün otoriter yönetime karşı ciddi bir demokratik direniş sergilemesini ummaktayız ve bu yürüyüşte ana muhalefet partisine başarılar dilemekteyiz. 16 Nisan Referandumu’na hayır diyen geniş toplumsal kesimler, bugün bir arada ‘özgürlük’, ‘eşitlik’, ‘barış’ ve ‘adalet’ mücadelesini demokratik ilkeler çerçevesinde yürütebilir; yeter ki bu konuda ortaya siyasi bir irade konulabilsin.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi, iftarın maliyetini işçiden çıkarıyor

SONRAKİ HABER

DİSK: 15-16 Haziran işçilerin yolunu aydınlatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...