15 Haziran 2017 09:29

Altıparmak: Adaletsizliğin görünür kılınması gerekiyor

'Adalet Yürüyüşü'nü değerlendiren Hukukçu Kerem Altıparmak, Türkiye'deki adaletsizliklerin görünür kılınması gerektiğini dile getirdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezası alarak tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kerem Altıparmak,  Evrensel’e değerlendirmede bulundu. Altıparmak, Türkiye’deki adaletsizliğin görünür kılınması gerektiğine vurgu yaptı. Altıparmak, gazetecilik faaliyetin yargılandığını ve tutuklamanın bu yüzden gerçekleştiğini ifade etti.

Altıparmak, Kılıçardaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin de şunları dile getirdi: “Kılıçdaroğlu söylediğinin arkasındaysa, ölçüsü şudur: Kılıçdaroğlu, eğer Enis Berberoğlu tahliye edilir ve yine yürüyüşüne devam ederse o zaman yürüyüşün  gerçekten Enis Berberoğlu ve CHP ile ilgili değil, ülke ile ilgili olduğu anlaşılır. Ve bu yürüyüş eğer adaletsizliğe tepki ise geç kalınmış olmakla birlikte yerinde bir karar. Çünkü Türkiye’de çok ciddi bir hukuk devleti krizi var. Bunu aylardır değil, 15 Temmuz’dan önce de söylüyoruz. Bu yapısal sorun çözülmeden, münferit davalarda insanların serbest bırakılmasıyla sorun çözülmez. Türkiye’de çok ciddi hukuk devleti problemi var. Yargı bağımsız değil, tarafsız değil. Bunu konunun uzmanı olarak söylemiyorum. Bütün uluslararası gözlemciler de söylüyor. Umarım Enis Berberoğlu’nun haksız tutuklanması, bir şerden bir hayır çıkartır.”

‘İKİNCİ ADIMA GEÇMEDEN BİRİNCİ ADIMI ATMAK GEREKİR’

Altıparmak, muhalefetin bundan sonra yapması gerekenlere ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu: “İkinci adıma geçmeden birinci adımı yapmak gerekir. Türkiye’deki bu adaletsizliği görünür kılmak lazım. İki tane örnek vereceğim. Van Gevaş’ta köylülerin işkence gördüğüne dair fotoğraflar var. Ardından bırakıldıkları söyleniyor. Türkiye’de ana akım medyada göremiyorsunuz. Göremiyorsanız, o zaman ana muhalefet partisi bunu görünür kılmalı. İkinci örnek ise, bizzat CHP’nin üyesi olan Atilla Taş gibi, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olan Murat Aksoy gibi isimlerin iddianamelerine bir bakın, nasıl bir skandal olduğunu göreceksiniz. Ve bunun görünür kılınması konusunda yine hiçbir şey yapılmıyor. Buradan başlarsanız, muhalefeti örmek çok daha kolay olur. Türkiye’deki adaletsizliğin yeterince görünebilir kılındığı düşünmüyorum. Evet, medya buna engel oluyor. Ama bunu aşmak için de bir şey üretilmiş değil. Onun için Türkiye’deki adaletsizliğin görünür kılınması lazım.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de adalet nöbeti: İktidara karşı birlikte mücadele

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi, iftarın maliyetini işçiden çıkarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa