15 Haziran 2017 08:40

‘Çadır mahkemelerinin verdiği kararı tanımıyoruz’

CHP Bursa İl Örgütü CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etti.

Paylaş

CHP Bursa İl Örgütü CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek için Heykel’de basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘Adalet’ pankartı açan CHP’lilere Bursa Demokrasi Güçleri de destek verdi. 

‘AKP’YE BİAT ETMEDİĞİ İÇİN TUTUKLANDI’

15 yıllık AKP iktidarında ülkenin; adaletin, hukukun, insan haklarının yok edildiği, OHAL’le yönetilen, cemaatlerin darbe girişiminde bulunabildiği kadar güçlendiği bir ülke konumuna düşürüldüğünü belirten CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or şöyle konuştu: “AKP iktidarının hak, hukuk tanımaz uygulamaları, 15 Temmuz sonrasında ilan edilen ve asıl amacı FETÖ ile mücadele etmek ile maskelenen OHAL’le birlikte, kendilerine muhalif olduğuna inandıkları her kesime yönelmiş ve on binlerce insanın mağdur edildiği bir sürece dönüşmüştür. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun hiçbir delil ve veri olmaksızın 25 yıla mahkum edilmesi, bu amaç doğrultusunda tamamen siyasi bir karardır. Bütün Türkiye’nin gözü önünde televizyonda ‘Vallahi de billahi de o TIR’lar Türkmenlere gitmiyordu’ diyen Tuğrul Türkeş Başbakan Yardımcısı yapılırken, Enis Berberoğlu AKP’ye biat etmediği için, AKP’li birinin damadı olmadığı için tutuklanmıştır” dedi.

‘BU KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR’

Bu kararın 16 Nisan halk oylamasında hayır diyerek demokrasiye sahip çıkan tüm demokrasi yanlılarına, bütün topluma bir gözdağı olduğunu ifade eden Or “Bu dosyada yer alan belgeler nedeniyle Recep Tayip Erdoğan savaş suçlusu olarak yargılanabilecek nitelikleri taşımaktadır. Telaşlarının, korkularının sebebi budur. Terör örgütlerine yaptıkları mühimmat yardımlarının açığa çıkarılmasının AKP’yi saray faşizmini çıldırtmış olduğunu görüyoruz” dedi. 

Or ayrıca Recep Tayip Erdoğan’ın bu haber ilk yapıldığında “Ben bunu böyle bırakmam, bunu yapanların yanına bırakmam” sözlerini hatırlattı ve şimdi o sözlerin gereğini yaptığını belirterek şöyle devam etti: “Sarayın emrinde olan çadır mahkemelerinin verdiği kararların hiçbir hukuksal niteliği yoktur. Yok hükmündedir. Sarayın emrinde olan sözde hukukçuların aldıkları kararlar tarihimizde kara birer leke olarak yerini almıştır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Adalet yürüyüşü ülkemizin her kentinde baskıdan, zulümden, işsizlikten, adam kayrılmasından usanmış tüm halkımızı ilgilendirmektedir. Bizler, bu ülkeyi AKP’nin saray faşizmine teslim etmeyeceğiz” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP launches ‘justice march’ from the capital Ankara, after arresting of MP

SONRAKİ HABER

Tokat’ta köpeğe tecavüz iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...