15 Haziran 2017 07:59

Tecavüz edip öldürülen Gülizar'ın katili için müebbet istemi

Antalya'da 22 yaşındaki Gülizar Turan'a tecavüz edip boğazını keserek öldürmekle suçlanan Cengiz Dok için ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Paylaş

Antalya’da geçen ağustosta ormanlık alanda 22 yaşındaki Gülizar Turan'a tecavüz edip boğazını keserek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 44 yaşındaki Cengiz Dok hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Antalya'da geçen 14 Ağustos'ta Kepez ilçesi Varsak mevkiindeki ormanlık alanda başı taşla ezilip, boğazı kesilerek öldürülmüş, yarı çıplak durumda bir kadın cesedi bulundu. Tecavüz bulgusu belirlenen cesedin, kayıp başvurusu yapılan Gülizar Turan'a ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili Antalya Toptancı Hali'nde hamallık yapan Cengiz Dok gözaltına alınıp tutuklandı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Cengiz Dok'un yargılanmasına devam edildi. Duruşmada öldürülen Gülizar Turan'ın annesi Menekşe Kocabaş ile tarafların avukatları hazır bulundu. 

Sanık Cengiz Dok, davanın son duruşmasına cezaevinden SEGBİS sistemi üzerinden katıldı. Mahkemelerin terör ve ‘FETÖ’ davalarıyla çok yoğun çalıştığını belirten sanık, bir an önce karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, sanığın canavarca hisle Gülizar Turan'ı öldürmekten 'ağırlaştırılmış ömürboyu hapis' cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanığın 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan da 18 yıla kadar hapsini talep eden savcı, verilecek cezalarda indirim yapılmamasını istedi.

Duruşma sanık avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı süre talep etmesi üzerine ertelendi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kitap Fuarının teması belirlendi

SONRAKİ HABER

Fulya Atacan: A new period of upheaval in the Middle East

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...