15 Haziran 2017 07:29

Adalet Yürüyüşü (Gün gün gelişmeler)

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası 'Adalet Yürüyüşü' Ankara Güvenpark'tan başlatıldı. Yürüyüş 24. gününe girdi.

Paylaş

25. günde Adalet Mitingi ile sona eren 'Adalet Yürüyüşü' boyunca yaşanan gelişmeler.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ 24. GÜNÜNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 24. gününe başlarken açıklama yaptı. Saat 09.00'da kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, "Yolda çok sayıda ilgi gösteren vatandaşım vardı. Onlara teşekkür ediyorum. Bizi protesto eden vatandaşlarım vardı. Onlara da teşekkür ediyorum. Demokrasinin güzelliğini birlikte yaşamalıyız. Yan yana olan, biri protesto ederken biri alkışlayan vatandaşımız arkadaş aslında. Siyasetin de bu kültüre ulaşması beni rahat kılar" diye konuştu.

"Güvenlik görevlilerimize yürekten teşekkür ediyorum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir siyasal iktidarın değil de halkın polisi halkın jandarması olunca halkla aralarında hiçbir sorun yok. Biz barışçıl bir yürüyüş yaptık onlar bizim güvenliğimizi sağladılar" şeklinde konuştu.

'YALNIZ YÜRÜYECEĞİM'

Maltepe Miting alanında yarın düzenlenecek miting hakkında da bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, "Dragos'tan miting alanına yalnız yürüyeceğim. Ben de gidip genel başkan ile yürüyeceğim diyen vatandaşlarıma uyarı yapacağım. Beni Dragos'ta beklemeyin. Eğer ilgi gösterirseniz miting alanına gelin. Ben yürüyüşle miting alınana geleceğim" dedi.

"Miting alanında bayrak dışında, adalet pankartı dışında ve Atatürk posteri dışında hiçbirşey istemiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Altı oklu bayrak da istemiyoruz. Hep birlikte adalet istiyoruz. Hiç kimsenin başka bir pankart getirmesini, başka bir bayrak açmasını doğru bulmuyoruz. Bunu yapanları da provokatör olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

'DIŞARIDAKİ GAZETECİLER İNİSİYATİFİ DE KATILDI'

Adalet Yürüyüşü'ne 24. gününde  tutuklu gazetecilerin arkadaşları da katıldı.Gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık ve 25 kişilik grup yürüyüşe destek verdi.

Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi üzerinde "Gazetecilere özgürlük" yazan tişörtlerle yürüyüşteki yerini aldı. Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu'nun da aralarında olduğu 25 kişilik grup CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile bir süre yürüdü. Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında "Tutuklu gazetecilere selam söyleyin, onların adaleti için de yürüyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU KARTAL'DA THEMİS HEYKELİ İLE KARŞILANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 24. gününde Kartal'da canlı heykeller ile karşıladı. Sanatçılar, 'üç maymun'u ve "Themis Heykeli"ni canlandırdı.

RAHŞAN ECEVİT'TEN DESTEK MESAJI

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mesaj göndererek, 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi.

EMEP: UZUN SOLUKLU MÜCADELEYE HAZIR OLMALIYIZ

Emek Partisi de‘adalet, demokrasi ve barış’ için miting alanında olacak. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Evrensel'e yaptığı açıklamada mücadelenin 9 Temmuz’da da devam etmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Hükümetin hak gaspları ve baskı politikaları sürecek ve emek, barış, demokrasi güçleri olarak 9 Temmuz’dan sonra mücadele ortaklığını büyütmemiz gerekiyor” Gürkan ayrıca toplumsal ve siyasi baskıların artacağını öngördüklerini belirterek, “Mitingin ardından uzun soluklu bir mücadeleye hazır olmamız gerekiyor” dedi.

YÜRÜYÜŞ 23. GÜNÜNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 23. gününe Gebze Topçular Kışlası Mevkii'nden başladı.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öngören raporu 64'e karşı 477 oyla kabul etmesini değerlendirdi. "Buradan AP'ye seslenmek istiyorum" diyerek söylerine başlayan kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Biz herkes için adalet istiyoruz. Türkiye AKP'den ibaret değil. Bizim adalet arayışımıza destek vererek umarım Türkiye ile ilişkilerin devam niteliğinde karar alırlar. Umarım Türkiye ile ilişkilerin devam niteliğinde karar alırlar."

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜN 22. GÜNÜ

Adalet Yürüyüşü'nün 22. gününde yola çıkmadan önce açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'de demokrasi olmaz, insan hakları ihlalleri olur, Türkiye'nin başı beladan kurtulmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin Türkiye'nin en barışçıl eylemini yaptıklarını ifade ederek, " Bazı çevreler yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz diyor. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine tabi oldu. Bu bizim hakkımız" diye konuştu.

YÜRÜYÜŞÜN 21. GÜNÜ

15 Haziran Perşembe günü 'adalet' talebiyle Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet isteyen tüm kesimlerin desteği ile 21. günde İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak isteriz. HSK seçildi, yeni göreve başladılar. 5-6 günlük çalışma içinde 786 hakim-savcının yerini değiştirdiler. Ne için, hangi sebeple? Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'de demokrasi olmaz. İnsan hakları ihlalleri olur."

Adalet Yürüyüşü'nün 21. Gününde CHP MYK toplantısı yaptı

Adalet Yürüyüşü’ne araçla saldırı hazırlığında olduğu ve IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen 'Ebu Hüseyin' kod adlı kişi gözaltına alındı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Mimarlık örgütleri on binlerce insanın katıldığı Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi

İşten atalınlar,işsiz olanlar yürüyüşe destek verdi.

https://evrn.sl/Pt6MF

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 20. GÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 20. gününde yürüyüşe başlamadan önce açıklamalarda bulundu. Başkanlık referandumunun Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) almış olduğu karar nedeniyle gayrimeşru hale geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gönderecekleri dilekçeyi imzaladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet yürüyüşü”ne yirminci gününde yine çok sayıda isim katıldı. Yürüyüş başladığında kavurucu sıcaklar yerini serin, yağmurlu bir havaya bırakmıştı. İzmit’ten hareket eden Kılıçdaroğlu’ya katılan binlerce kişi arasında Demokrasi İçin Birlik Girişimi Koordinasyon Üyeleri Rıza Türmen, Levent Tüzel, Erdoğan Aydın, Ayşegül Devecioğlu, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan; sanatçılar, Adalet arayan Roboskili aileler, SYKP Eş genel başkanları ve üyeleri, Basın Konseyi Emekli-Sen, Basın Konseyi, Mali Müşavirler, Eczacılar, Mimar-Mühendisler Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, Galatasaray Taraftarları da vardı. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 19. GÜN 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü 19. gününde devam ediyor. Özellikle son günlerde provokasyon duyumları geldiğini belirten Kılıçdaroğlu "Bize taş da atılsa, onu gül olarak kabul edin" dedi. 

Yürüyüşe Kartepe Uzunçiflik'te mola verilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, içerisine masaların konulduğu çadırda Parti Meclisi toplantısını yaptı. Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Bülent Tezcan "Maltepe, büyük demokrasi platformu'nu tescilleyecek" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi de Adalet Yürüyüşü'ne katılmak üzere yola çıktı. Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünde basın açıklaması düzenlemek isteyen HDP’ye jandarma tarafından izin verilmedi. HDP Dinlenme Tesisi önünde durumu protesto eden kısa bir açıklama yaptıktan sonra yola çıktı. 

Adalet Yürüyüşü’nde yer alan gençler, yürüyüşte yer almanın bir zorunluluk olduğunu kaydederek, gençlere gelecekleri için yürüyüşe katılmaları çağrısında bulundu. Gençler, “Gençlik dinamiği ile adalet kazanacak” dedi. 

Adalet Yürüyüşü’nün 19. gününde Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Arman, Gazeteci- Yazar Levent Gültekin ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

18. GÜN: SİVAS KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mola yerinde yaptığı açıklamada 2 Temmuz Sivas Katlimı'nda yaşamını yitirenleri andı ve 24 yıllık adalet arayışını dile getirdi. Yürüyüşe depremzedelerle, 10 Ekim katliamında yaşamını yitrenlerin aileleri de katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise Adalet Yürüyüşü'nde takılıp düştükten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Bingöl' ün kollarında ve dizlerinde sıyrıklar oluştuğu, Bingöl'e ilk  müdahalenin ambulansta yapıldığı bildirildi. Bingöl' ün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılacağı öğrenildi.

CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Twitter adresinden Bingöl’ün sağlık durumuyla ilgili şu mesajı paylaştı:

"Ufak bir kalp sorunu yaşayan Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl'ün sağlık durumu iyi. Az önce 112 doktoru ile görüştüm."

{{325222}} 

17.GÜN: HER KESİMDEN DESTEK, YÜRÜYÜŞE SALDIRI

Adalet Yürüyüşü 17'nci gününde Kılıçdaroğlu Sakarya'daydı. Sıcak havaya rağmen yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. 

Aralarında Aslı Erdoğan'ın da olduğu kadın yazar ve edebiyatçılar, İstanbul'dan 300 avukat bugün yürüyüşe katılan gruplardandı. Anti Kapitalist Müslümanlar da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü. 

Adalet Yürüyüşü'ne Sakarya şehir merkezine girerken sanayi bölgesinde taşlı saldırı gerçekleşti.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜN 16. GÜNÜ 

Adalet Yürüyüşü'nün 16. gününde ilk etap CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrasında başladı.

Yürüyüşte CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, fenalık geçirdi. Yıldız, 24 saat gözetim altında tutulacak.

Adalet Yürüyüşü’ne katılan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, “Yürüyüş aynı zamanda bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, ezilenlerinin ve bütün halkın talebidir” dedi. 

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) de "Haber tutuklanamaz" ve "Gazetecilere özgürlük" tişörtleri giyen gazeteciler de katıldı. RSF korteje katıldı ve "Gazeteciler olarak adalet istiyoruz'' diyerek bir açıklama yayınladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü boyunca doktorluğunu yapan Cihangir İslam Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. 

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HIASD) kurucusu CHP’li Doktor Ülkümen Rodoplu, yürüyenlere ayak tabanlığı dağıttı, ayağı yaralananlara pansuman yaptı, sağlık bilgileri verdi. 

Yürüyüşe Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftar grupları ve Demokrasi İçin Hukukçular da katılacaklarını açıkladı. 

Ayrıca yürüyüşte 16 gün boyunca dayanışma dikkat çekiyor. Yürüyüşçüler İstanbul'a bir buçuk milyon kişiyle girmeyi planlarken, provokasyonlara karşı uyarılar da yapılıyor.

{{325049}} 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜN 15. GÜNÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün on beşinci gününe sanatçılar, avukatlar, çevre örgütleri katıldı. Yürüyüş kortejinde renkli görüntüler de oluşuyor. Dünkü yürüyüşte Kılıçdaroğlu’yu Aydınlı efeler karşıladı. Edirne’den gelen vatandaşlar da temsili olarak ellerinde süpürgelerle ‘adalet’sizliği temizledi. Kılıçdaroğlu “Evet” oyu verenlerden de yürüyüşe destek geldiğini söyledi.

14. GÜN: KILIÇDAROĞLU: İSTANBUL'A KADAR GÜLEREK, EĞLENEREK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 14.gününe, Kalıcı Konutlar yolu Yunus Market mevkiinden başladı.  Öncesinde kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüzün 14. günündeyiz yine güzel bir gün. Güneşimiz olağanüstü bir doğamız var. Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli, güzel hale geliyor" açıklamasında bulundu.

Bugünkü yürüyüşte ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, HTKP Genel Başkanı Erkan Baş, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran da destek verdi.

{{324879}} 

‘ADALET NÖBETLERİ’ İZMİR'DE DE BAŞLIYOR

İzmir'de 'Adalet Yürüyüşü' sonlanana kadar 'Adalet Nöbetleri' tutulacak. 'Adalet Nöbetleri' 29 Haziran Perşembe günü başlayacak.

 {{324898}}

DENİZDE ADALET EYLEMİ

Balıkesir CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, Adalet Yürüyüşü’ne Gökçeada'da deniz altında destek verdi.

{{324905}} 

13. GÜN: YÜRÜYÜŞ BOLU'DAN DEVAM EDİYOR

Bolu'dan başlayan 13. gün etabından önce Kılıçdaroğlu basına bir açıklama yaptı. "Bugün Köroğlu'nun diyarını terkediyoruz. Köroğlu'ya ve Köroğlu gibi olanlara selamlar, onlar için yürüyoruz" diyen Kılıçdaroğlu adalet için, birlikte yürüdüklerini ifade ederek "Kimse rahatsız olmasın. Bizi protesto edenler olabilir, biz onları sadece alkışlıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Yürüyüşün bugünkü etabında Gezi aileleri ve "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri de Kılıçdaroğlu'ya eşlik etti.

12. GÜN: YÜRÜYÜŞ BÜYÜYEREK İLERLİYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde, yürüyüşçülerin sayısı arttı. Tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, hakkında karar çıkmadan önce koğuşunun hazırlandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi” dedi. Adalet Bakanı Bozdağ ise “Vatandaşı tahrik etmek için yapılan bir iftira” açıklaması yaptı.

Öte yandan yürüyüş farklı kesimlerden destek görüyor. Yürüyüşe İstanbul Barış Anneleri Meclisi’nin yanı sıra bir grup engelli vatandaş da katıldı. Kılıçdaroğlu da bir ara çocuklarla yürüdü. Çevredekiler ‘Adalet’ yazılı dövizlerle yürüyüşü selamlarken, Kılıçdaroğlu, yol kenarındaki köylü kadınla da sohbet etti.

11. GÜN: BAYRAMLAŞMA GÜNÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un başlattığı Adalet Yürüyüşü 11. gününü tamamladı. Bayramın birinci günü olması vesilesiyle tüm gün bayramlaşma ile geçti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bayramlaşmayı tamamlamasının ardından saat 16:00’da yürüyüş başladı. 11 kilometre süren yürüyüşte “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı. Yürüyüş güzergahında Bolulu vatandaşlar evlerinden alkışlarla destek verdi.

Yürüyüş etabı Bolu Merkez’de son buldu.

10'UNCU GÜNÜNDE KILIÇDAROĞLU'DAN BAYRAM MESAJI

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu gününe, geceyi geçirdiği Bolu'nun Avşar Köyü mevkisindeki kamp alanından başladı. Geceyi karavanda geçiren Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklama yaparak, bayram mesajı da verdi.

'Adalet Yürüyüşü'nün, bayrama ayrı bir anlam katacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Yürüyüşün 10'uncu günündeyiz. Yürüyüşümüze katılan gruplar, sanatçılar, sporcular, sade vatandaşlar hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün mübarek Ramazan'ın son günü dolayısıyla yarın bayram olacak. Tüm yurttaşlarımın bayramlarını kutluyorum. Bayramların, bizim için şöyle bir özelliği var. Dini bayramlarda hep bir araya geliriz. Küskünlükleri sona erdiririz. Kardeşçe bir arada oluruz. Oturur sohbet ederiz. Sabah oturur kucaklaşırız. Dolayısıyla bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bu yürüyüşün adalet yürüyüşü olması bu açıdan da çok önemli. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü. Buna da özellikle önem verdiğimi ifade etmek isterim. Gerilen, kutuplaşan söylemlerle bir Türkiye'den söz etmek hoşuma gitmiyor. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o."

9'UNCU GÜNDE KILIÇDAROĞLU BERBEROĞLU İÇİN AYM'YE BAŞVURULACAĞINI AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 9'uncu gününe Şanalar Köyü'ndeki Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı'ndan başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin eleştirilerine de yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kendi görüşüdür saygı duyarız" dedi.

8'İNCİ GÜNDE İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER YÜRÜYÜŞE DESTEK VERDİ

'Adalet Yürüyüşü'nün 8'inci gününe CHP’nin Beykoz ve Ataşehir ilçe örgütleri, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun asker kardeşini çatışmada kaybettikten sonra cenaze töreninde sarf ettiği "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor” sözleriyle gündeme gelen ve daha sonra KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan, Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri ve barış metnini imzaladıkları için KHK ile ihraç edilen barış için Akademisyenler katıldı.

KILIÇDAROĞLU BAHÇELİ'YE YANIT VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün  8. günü öncesinde Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar Köyü mevkisinde yaptığı açıklamada,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Ben kendi ülkemi seviyorum, hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek, yürümek benim için onurdur. Adalet herkese lazım. Rabbimiz, 'adaletle hükmedin' diyor. Bu nedenle adalet soylu bir kavramdır. 

‘SAYIN BAHÇELİ ELEŞTİREBİLİR, CANI SAĞOLSUN HÜKÜMET SÖZCÜLÜĞÜNE DE SOYUNABİLİR’

Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Benim için hiçbir sorun yok. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya ile konuştum. Açın Gülen rahatsız olduğu dönem kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele ediyorum. Bu ülkede kan akmasın diyorum. Barış olsun, adalet olsun istiyorum."

7'NCİ GÜNDE MADENCİ AİLELERİ YÜRÜYÜŞE KATILDI

'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları da katıldı. İşçi yakınları, başlarına taktığı sarı baretlerle yürüdü. 

Öte yandan 'Adalet Yürüyüşü'nün 7'nci gününe, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte 'Amirallere Suikast' soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve kumpas davalarının mağdurları, yan yana ve yürüyüş kortejinin en önünde bulunurken, aynı davalar sırasında hayatını kaybeden Ali Tatar, Murat Özenalp ve Cem Aziz Çakmak'ın fotoğraflarının bulunduğu bir pankartı da birlikte taşıdı. 

Geniş güvenlik önlemleri altında devam eden yürüyüşe, çok sayıda milletvekiliyle Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen parti örgütleri de katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde 7'nci günün ilk molası, Bolu il sınırları içinde bulunan ve Gerede'ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Aktaş mevkisinde verildi.  

Öte yandan öğle molası sırasında, saat 13.00'te CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı da yapılacak. Toplantının ardından CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, bir açıklama yaparak, partisinin MYK gündemini kamuoyuyla paylaşacak. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 6. GÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 6'ncı gününe, Kızılcahamam'da bulunan Bulak Köyü'nden başladı. 

Kılıçdaroğlu, Yürüyüşün 6'ncı gününe sabah saat 08:00'de başladı. Geçtiğimiz 5 gün boyunca her yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bu kez açıklama yapmadı. 

 {{324159}}

DİSK BAŞKANI KANİ BEKO DA ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE

Kılıçdaroğluya yürüyüşün 6'ncı gününde eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekilleri, Türkiye'nin farklı noktalarından gelen partililer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, işçiler ve çok sayıda yurttaş destek verdi. Yürüyüş güzergahında askerlerin görev yaptığı görülürken yolun çevresinde bulunan dağlarda ise komandoların konuşlandığı görüldü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını saat 13:30'da Çamlıdere yol ayrımında gerçekleştirecek. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 5. GÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşünün 5. Gününe dün gece konakladığı Kızılcahamam Orman Şefliğinde başladı. Yürüyüş öncesi basına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ile kameralar karşısına çıktı. 

Kılıçdaroğlu: Adalet kavramına verdiğimiz önemi tüm dünya biliyor. Herkes için adalet istiyoruz, bunun için yürüyoruz. Kimseye zarar vermiyoruz. Kötü söz söylemiyoruz. Bize saldırılar olabilir, bize eleştiriler olabilir. hepsinin canı sağolsun  ben azimle adalet için yürüyeceğim. 

Dün yürüyüşümüzün büyük bir kısmını yağmur altımda yaptık. Yanımızdan geçen kamyonlar, şoförler demişlerdir bu yağmur altında ne yapıyorlar diye. Biz adalet  için yürüyoruz" diye konuştu.

 {{324025}}

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 4. GÜN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başladığı adalet yürüyüşü, 4. gününde. Bugünkü yürüyüş, Kurtboğazı Barajı girişinden başladı. Bugün yürüyüşte Kılıçdaroğlu'ya insan hakları örgütleri temsilcileri ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen üye ve yöneticileri de eşlik ediyor.

Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada Erdoğan'ın eleştirilerine cevap verdi.

'BENİM KARAVANIMDA ALTIN KLOZET YOK'

Kılıçdaroğlu, "Benim karavanımda altın klozet yok. Bizi tahrik etmek istiyorlar. Yargıyla tehdit ediyorlar. Hakim çağırırmış, yargı çağırırmış diye. Biz darbecilerin ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Bu kadar eleştiriyorlar ama 'Bizim ülkemizde adalet var; niye yürüyorsun?' diyemiyorlar. Onlar da biliyorlar ki adalet yok. Bu sözlerin nedeni de acizlik." ifadelerini kullandı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü gününü tamamladı.

Tema Lastik Endüstrinde basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve nişanlısı Mine Alşan ile kameralar karşısında çıktı.

Kılıçdaroğlu, "Çeşitli kesimlerden yürüyüşümüze eleştiriler geliyor. Özellikle İktidar kanadındab eleştiriler geliyor. saygıyla karşılıyoruz. Yürüyüşümüz onları rahatsız ediyorsa amacımıza hizmet ediyordur. Kavurmacının tutuklandığı haberini aldık. Bu kararı doğru bulmadığını ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı. Bence kesin mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece tutukluluk kararı çıkmamalı" dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve HDP eski İstanbul Milletvekili, EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel de bugünkü yürüyüşe katıldı. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan yürüyüşün talebinin ‘adalet’ olduğunu söyleyerek, Türkiye halklarının yargıda, istihdamda, hukukta, bürokraside adalet olduğuna inanmadığını belirtti. Gürkan, halkın adalete inancının sarsılmış durumda olduğunu ve yürüyüşün adalete, demokrasiye, hak ve özgürlüklere olan beklentiyi gösterdiği söyledi. Gürkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözünün talimat haline geldiği, yargının, sivil bürokrasinin bu talimat üzerinden işlediğine dikkat çekti.

'SAVCILAR ÜSTÜMÜZE GELSE DE ADALET YÜRÜYÜŞÜMÜZE DEVAM EDECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu’nun 3. gün yürüyüşü akşam saat 17:00’de Kurtboğazı Barajı girişinde tamamlandı. Kılıçdaroğlu'nu Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul karşıladı. Kılıçdaroğlu burada konakladıktan sonra sabah yürüyüşe devam edecek.

Burada kameraların karşısına CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan geçti. Tezcan Erdoğan’ın ‘Yargı kapınızı çaldığında şaşırmayın’ sözlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: Üçüncü gününü tamamladık. Belli ki her geçen gün AKP Genel Başkanının telaşı korkusu daha fazla artıyor. Biz adalet atarken AKP Başkanı Türkiye'yi yeni adaletsizliğe taşıma telaşında. Erdoğan bu açıklamanın hiçbir yerinde Türkiye’de adalet var diyemiyor. ‘Adalet sokakta aranmaz’ diyor... Adalet arayışımız İstanbul’a kadar Türkiye’nin en geniş kesimleri ile sürdüreceğiz. Yaptığı açıklama genel başkanımızı gözaltına alın talimatıdır. Daha önce basın mensupları için bu talimatı verdi, gazeteciler gözaltına alındı. Şimdi de adalet yürüyüşünden duyduğu korku nedeniyle ‘yarın savcılar seni de çağırır’ diyor. Biz bütün savcılar üstümüze gelse de adalet yürüyüşümüze devam edeceğiz. CHP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın tehdit ve baskılarından korkmuyor korkmayacağız. Böyle bir şeye cesaret ettiklerinde gök kuvveti dar ederiz. Saray’ın savcılarına teslim olmamaya kararlıyız ve bu kararlılıkla devam edeceğiz.


Birkan BULUT
Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü" sürüyor. Kazan'a kadar yapılan yürüyüşte konuşan Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak” dedi. Yürüyüşe, aralarında AKP kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve Prof. Dr Cihangir İslam gibi KHK ile kamu görevinden ihraç edilen isimler de katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından dün başlattığı yürüyüş, önceki gece Hipodrom’da verilen molanın ardından dün sabah saatlerinde yeniden başladı. Yürüyüş öncesi basına açıklamalarda bulunan CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak” dedi. 

CHP lideri "Yoruldunuz mu?" sorusu üzerine "Gerçekçi olmak lazım. Yorulmadık diyemeyiz ama yolumuza devam edeceğiz. Dün biraz uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün 22 km'lik bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşe güzergah üzerinden de katılımlar olacak" dedi.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN’A YANIT

Geceyi İstanbul Yolu üzerindeki Hipodrom’da kurulan çadırda geçiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde yola çıkmadan önce basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, yürüyüş ile ilgili daha çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Bu yürüyüşün İstanbul'a kadar sürmesinin Türkiye'de adalet isteyen herkes için önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine de “Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Bu eleştirilere rağmen adalet yürüyüşünü yerine getireceğiz” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu “Eğer yürüyüşler yasal ölçülerde yapılıyorsa sorun değildir. Yürümenin suç olduğunu ilk defa duyuyorum. Bu ülkede birlikte yaşamayı egemen kılmak için yürüyoruz. Yoruldum diye ah vah edecek halimiz yok. Akşam dinlendik zaten. Keyifli bir akşamdı” dedi. 
Uzun bir yürüyüş gerçekleştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu güzergah üzerinde bazı yerlerden katılımlar olacağını da duyurdu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rabia işaretine ilişkin açıklaması hakkında da "Rabia eleştirisi üzerine o açıklamayı yaptı. Şimdi böyle açıklıyor işareti. Klasik bir Erdoğan tarzı" dedi. 

YOL BOYUNCA DESTEK VAR

Açıklamanın ardından yürüyüş yeniden başladı. Yürüyüşe Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin makam araçları, ambulans, parti otobüsü ve karavan eşlik etti. Yürüyüş boyunca çevrede oturan vatandaşlar, yol üzerindeki işletmelerde çalışan işçiler alkışlarla yürüyüşe destek verdi. Bazı noktalarda yürüyüşe katılan vatandaşlar Kılıçdaroğlu'na çiçekler verdi. Güzergah üzerindeki ilk mola yaklaşık 5 km sonra Susuz köyü yakınlarında verildi. Yol üzerindeki söğüt ağaçları altında verilen mola kısa sürdü. Öğle saatlerinde ise Kazan ilçesi yakınlarında yemek molası verildi. Güneşin tepede olması nedeniyle saat 14.30'a kadar burada dinlenildi. 

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 2. GÜN TAMAMLANDI

CHP’nin Adalet Yürüyüşü'nün 2. günü tamamlandı.

Bugün Ankara Hipodrom Meydanı'nda sabah 08.00'de başlayan yürüyüşün 2. gününde 20 kilometre yol katedildi. 4 kez mola veren veren Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Kahramankazan İlçesi girişinde kurulan kamp alanına ulaştı ve yürüyüşün 2. günü tamamlandı.

CHP'LİLER 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ' KAMPINDA GECEYİ TÜRKÜLER SÖYLEYEREK GEÇİRİYOR

Adalet Yürüyüşü'nün 2'nci gününde Kahramankazan ilçesi yakınlarında oluşturulan kampta geceyi geçiren CHP'liler, geceyi türküler söyleyerek  geçiriyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin 'Adalet Yürüyüşü'nün 2'nci gününde, Kahramankazan ilçesi yakınlarında oluşturulan kampta bekleyişleri sürüyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kendisi için tahsis edilen karavanda dinlenirken, beraberinde yürüyüşe katılanların türküler söyleyip "Adalet" şeklinde slogan attıkları görüldü. Türkülere CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da katılırken, yol kenarlarına da güvenlik amacıyla bariyerler konuldu.
 

BAŞBAKAN YILDIRIM: SOKAKTA ADALET ARANMAZ

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla başlayan 'Adalet yürüyüşü'ne dair açıklamasında "Sokakta adalet aranmaz" dedi. Yıldırım'ın açıklamasının detayları...

ADALET BAKANI: KILIÇDAROĞLU SUÇ İŞLİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Adalet Yürüyüşü'nü sürdüren Kılıçdaroğlu'nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına dair eleştirileri için 'Suçtur' dedi. Bozdağ'ın açıklamasının detayları...

HDP'DEN ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili  Ahmet Yıldırım, partisinin milletvekilleriyle birlikte TBMM basın kapısı önünde açıklama yaptı. Açıklamada Adalet Yürüyüşü'yle ilgili ‘Bu yürüyüş, dikta rejimini durdurmak için fırsat olacak’ denildi. HDP Mardin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Mithat Sancar ise CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' başlatmasını doğru bulduğunu belirterek 'Geç de olsa doğru bir tepki' dedi.  Açıklamanın detayları... 

İKİNCİ GÜN (16 HAZİRAN)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından çağrı yaparak başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nde 2. gün başladı.

Geceyi İstanbul Yolu üzerindeki Hipodrom’da kurulan çadırda geçiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde yola çıkmadan önce basın toplantısı düzenledi.

Dün uzun bir yürüyüş gerçekleştirdilerini, belirten Kılıçdaroğlu bugün de toplam 20 km yürüyeceklerini söyledi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN GÜZERGAHI

BİRİNCİ GÜN (15 HAZİRAN 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ailesinin evlerinden Güvenpark’a gelişi sırasında izdiham yaşandı. Elinde ‘Adalet’ yazılı döviz taşıyan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada “Kendi ülkemizde gazetecilerin hapiste olmasını, milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde birlikte beraber kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız” dedi.

Zaman zaman konuşması izdiham nedeniyle kesilen CHP lideri, “Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter diyoruz. Bunun için diyoruz. Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadale etmeliyiz” diye konuştu.

Yürüyüşün hiçbir siyasi partiye ait olmadığını, sadece adalet talebiyle yürüdüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Adalet, adalet, adalet. Bu soylu kavrama anlamını vermek, bu soylu kavramın gereğini yerine getirmek zorundayız. Herkes ama herkes. Yargının bağımsızlığını ve adaleti savunmak zorundayız. Bütün dünya duysun. Biz kendi topraklarımızda dikta yönetimiyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL’in ilan edildiği 20 Temmuz darbesinin yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Taşeron işçileri, köylüler, memurlar, herkes için adalet istiyoruz. İnsanca yaşamak için adalet istiyoruz” diye konuştu.

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da Güvenpark'ta bulunan isimler arasındaydı.

MOLA VERDİ

Kılıçdaroğlu, yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüşün ardından mola verdi. Mola veren Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşünü" nün ilk mola gününde yaptığı açıklamada, "Güzel bir yürüyüş oldu bugün. Bir iki provokatif eylem oldu. Emniyet güçlerine teşekkür etmek durumundayız. Güzel bir yürüyüş olmasını herhangi bir sorun çıkmamasını sağladılar. Hapiste açlık grevinde olanlar, hapiste olan gazeteciler, hapiste olan erler, hapiste olan öğrenciler, hapiste olan akademisyenler tamamı için yürüyoruz. Yürüyüşümüz yankı buldu çünkü toplum adalete hasret. Haksızlığa tahammül edemiyor. Bu Adalet yürüyüşü bir parti yürüyüşü değil. Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor.  Adaleti savunan herkese şükran, saygı duyuyoruz" dedi. 

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler ilk geceyi Eryaman'da bulunan Hipodrom'da geçirdi.

İLK GÜNDEN NOTLAR

* CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ne toplumun çeşitli kesimlerinden katılım oldu. Yürüyüşe milletvekilleri dönüşümlü olarak katılacak, 25 milletvekili ise meclis çalışmalarına katılacak
* Güven Park’ta yapılan açıklamanın ardından yürüyüşe başlayanlara, anons yapılan otobüsten Zülfü Livaneli’nin “Hey Özgürlük” şarkısı eşlik etti.
* Adalet yazılı pankart ve dövizlerin yani sıra adalet yazan şapka ve tişörtlerle yürüyüşe katılan partililer sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı attı.
* Adalet Yürüyüşü bir çok kişiyi de buluşturdu. Oğlu 15 Temmuz gecesi gözaltına alınarak tutuklanan Selahattin Kılıç’ın babası Veli Kılıç, İstanbul’dan bu yürüyüşe katılmak için geldiğini ve adalet için yürüyeceğini söyledi.
* Yürüyüşe katılan Oflu Zeynep Sarı adlı kadın, KHK ile ihraç edilen doktor kızının işe geri dönmesini istedi. Elinde ‘Adalet’ yazılı döviz taşıyan Sarı, “Ben sırtımda sığır tezeği taşıyarak okuttum onu, hiçbir suçu da yok. İşe geri alınsın” dedi.
* CHP yöneticileri ve milletvekilleri, Enis Berberoğlu bırakılsa da yürüyüşün İstanbul’a kadar devam edeceği açıklamaları yaptı.
* Yürüyüş güzergahı boyunca dükkanların dışına çıkarak alkışlarla ve yolda araç kornaları çalarak çok sayıda yurttaş destek verdi.
* Adalet isteyenler sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de değil Türkiye’nin pek ilinde sokağa çıktı. Yapılan eylem ve açıklamalara adalet, özgürlük ve demokrasi talepleri dile getirildi.
* Ankara’daki Adalet Yürüyüşü’nde bir grup Rabia işareti yaparak provokasyon girişimde bulundu. Girişimde bulunan 4-5 kişilik gruba polis müdahale etti.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

5 Dakikada - İhsan Çaralan / 15 Haziran 2017 Perşembe

SONRAKİ HABER

The proliferating questions concerning the 15 July coup attempt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...