15 Haziran 2017 07:04

Ankara yurtlarını bu haberi okumadan seçmeyin

Ankara yurtları öğrenciler için oldukça güvenli  ve endişelerini yok edecek kadar rahat bir şekilde yaşayacakları alanlar sunmaktadır.

Paylaş

Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde bulunan ve ülkemizin başkenti olan Ankara en kalabalık ikinci şehridir. Yüz ölçümü olarak da ülkemizin üçüncü büyük ilidir. Başkent olarak gelişmiş ve yüksek imkanlara sahip bir il olmakla beraber kültür, turizm, eğitim, eğlence, mimari olarak da boy göstermektedir. Yaklaşık olarak 5.5 milyonluk nüfusa sahip olan başkentin il genelinde nüfus yoğunluğu son verilere göre 209’dur. Ankara kışları soğuk, yazın ise sıcak olan bir iklime sahiptir. Gelişmişliği ve başkent olmasının getirdiği avantajları düşünürseniz, üniversite öğrencilerinin çokça tercih ettiği Gazi üniversitesi, Başkent üniversitesi, ODTÜ ve Hacettepe üniversitesi gibi adını duyurmuş köklü üniversitelerin bulunduğu bir merkez haline gelmiştir. Ankara'da bulunan özel ve devlet üniversiteleri, öğrencilerin tercih ettikleri ve oldukça iyi şartlara sahip olan üniversitelerdir. Genellikle üniversitelerin çevrelerinde bulunan Ankara yurtları öğrenciler için oldukça güvenli  ve endişelerini yok edecek kadar rahat bir şekilde yaşayacakları alanlar sunmaktadır. Ankara Erkek Yurtları, Ankara kız yurtları ve Ankara yurtlarını incelemek için tıklayın.

ANKARA YURTLARI NİÇİN TERCİH EDİLMELİ?

Öğrenciler için tercih ettikleri üniversitelerde özellikle il dışından gelenler için rahat, güvenli ve düzenli olan Ankara yurtları, kız ve erkek yurtları başta olmak üzere öğrencilere yurt imkanları sunulmaktadır. Tercih edeceğiniz yurt seçimini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar; en başta okuyacağınız bölümün yurda yakın olması sizi yol masraflarından ve dersleri kaçırma ya da yetişememe gibi durumların oluşmasını önler. Her yurdun kendi bünyesine göre özellikleri değişkenlik gösterebileceğinden yurt kurallarını ve kurulu düzenini dikkatlice araştırmalısınız. Ayrıca genellikle her yurtta sunulan hizmetlerin başında sabah ve akşam yemekleri verilmekte, kendi odanız haricinde televizyon odası, özel banyo ve tuvalet, ortak oturma alanları, ücretsiz ve sınırsız internet imkanı, çamaşırlarınızın ortak çamaşır makinelerinde değil de özel olarak yıkanabilmesi ve en önemlisi güvenliğinizin korunduğuna emin olduğunuz, giriş ve çıkışlarda kontrollerin yapıldığı ve yabancı kişilerin yurda kesinlikle girmemesine özen ve dikkat eden yurtları iyice araştırmalı ve ona göre tercih etmelisiniz. Bu imkanlar yurttan yurda değişiklik gösterebilmektedir. Ankara yurtları özel ya da devlet olsun belli başlı standartların altına düşmemektedir. Bu yüzden tercih edeceğiniz yurdun iyi ve güvenli olması hem öğrencileri hemde aileleri rahatlatmaktadır. Türkiyenin en büyük öğrenci yurdu rehberi http://www.ozelyurtara.com'u incelemeden öğrenci yurdu seçmeyin… (ADVERTORIAL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar sürecek

SONRAKİ HABER

CHP, 'Adalet nöbeti' eylemlerini başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...