15 Haziran 2017 00:09

Eskişehir'de işçiler ve futbol

Eskişehir’de işçiler, Eskişehirspor’a büyük bir bağlılık duyuyor. Bir işçi bu bağı 'Kazanırsa tüm haftayı mutlu geçiriyoruz' diye açıklıyor.

Paylaş

Futbol, Eskişehir’de işçilerin gündeminde önemli yer tutuyor. Anadolu’nun diğer kentlerinin aksine Eskişehirliler arasında kentin takımının kıymetli bir yeri var. Şehrin köklü kulübü Eskişehirspor, geride bıraktığımız sezon Süper Lig’e dönmeye çok yaklaştı ancak Göztepe ile oynanan playoff finalini penaltılarla kaybettiler.

4 Haziranda Antalya’da oynanan müsabakaya, Eskişehir Ticaret Odası, ETİ, Arçelik, Sarar gibi Eskişehir’in tanınmış kurum ve fabrikaları toplamda 60’a yakın otobüs kaldırdı. Pek çoğu işçi 17 bin Eskişehirli maç için Antalya’ya taşındı. İşçiler ertesi sabah kendi ifadeleriyle “Uyumadan” erkenden işbaşı yaptı. 

İŞÇİLERİN AĞZINDAN ES-ES

Emek Mahallesi’nde işçilerle Eskişehirspor’u konuştuk. “Es-Es” pek çok işçi için “sevda” demek. 

Süper Lig’e yükselememenin sorumlusu olarak yönetimi ve Teknik Direktör Mustafa Denizli’yi gören işçilerden Cüneyt Ergün, maç sırasında taraftarların meşalelerle müsabakayı uzatmasının da yanlış olduğunu ifade ediyor. Ergün kulübün çok borcu olduğunu, mali sorunları “ETİ’nin çözebileceğini” söylüyor: “Futbol artık bir anlamda da reklam. ETİ dünyanın her yerinde reklam verebilen büyük bir kuruluş. Ben ETİ’nin takımı almasını istiyorum.”

Yenilgi sebebiyle morali hayli bozuk olan Büyükşehir Belediye İşçisi Serkan Kök de yenilgiden Denizli’yi sorumlu tutuyor. Sezon içerisinde takımın başarılı olduğunu ifade eden Kök, futbolcuların bu dönem içerisinde parasını alamadığını, buraya kadar vefa göstererek geldiklerini söylüyor. Kök, mahalleden maça gidişi organize edenlerden. Ancak finalin Antalya’da oynanmasının yanlış bir karar olduğunu söylüyor. 
Kök’e göre Eskişehir’deki kurumlar, takıma ve taraftara yeterli desteği vermiyor. Otobüs kaldıran firmanın binlerce kişiye kumanya ve bayrak da ayarlaması gerektiğini söylüyor. 

Starplast İşçisi Mehmet Ali Arslan, “Sonuç bizi üzdü. Tüm emekler boşa gitti. Süper Lig’e kalamadıysak yönetim sorumlu” derken bir organize sanayi işçisi de “Hislerim kelimelerle anlatılamaz. 3 kez playoff kazanmış takımın taraftarı olarak çok inanıyorduk. Tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Yönetimin, teknik direktörün, federasyonun yenilgide payları var. Olağanüstü genel kurulda takımın geleceğiyle ilgili karar verilecek. Başkan kim olursa olsun bu borç yüküyle Amatör Küme’ye kadar gidebiliriz. Bunun örnekleri var: Sakaryaspor, Kocaelispor...” diyerek ufuktaki tehlikeye dikkat çekiyor.

ORGANİZE SANAYİ İŞÇİLERİNDEN 10 MADDEDE ES-ES

1- Eskişehirspor, şehir ve spor sevgisinin birleşmesidir.
2- ES-ES denince akla gelen: Kırmızı şimşekler.
3- Akılda kalan slogan: Fethi-Nihat-Ender filelere gönder
4- Kazanınca Es-Es: Şehir turu atmak, bir haftayı mutlu geçirmek.
5- Kaybedince Es-Es: Üzüntü, stres, sinirini çıkartacak yer aramak.
6- Es-Es ve fedakarlık: Deplasmanların en zorları bu seneydi.
7- Tribün deyince akla gelen: Bando Es-Es.
8- Süper Lig: Seneye mutlaka!
9- Es-Es sevgisi: Çocukluktan bugüne devam eden sevgi.
10- Ne olacak bu Es-Es’in hali?: Kent bir bütün olarak takıma sahip çıkmalı, mali sorunlar çözülmeli, yol haritası belirlenmeli (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim

SONRAKİ HABER

15-16 Haziran Direnişi: İşçiler sokakta sel gibi akıyordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...