15 Haziran 2017 00:14

Kanarya sevenler derneği 

Ankara Adliyesi BES İşyeri Temsilcisi Ferhat Yiğit, kamu çalışanlarının iş güvencesi tehditini ve 657 sayılı yasayı yazdı.

Paylaş

Ferhat YİĞİT 
Ankara Adliyesi BES İşyeri Temsilcisi 

Kamu çalışanlarının iş güvencesini tehdit eden 657 sayılı Yasa’nın değiştirilmesi ve işçilerin kıdem tazminatının fona devredilerek yok edilmek istenmesi uzun süredir gündemi meşgul ediyor. 657 sayılı yasada ise birçok baskıcı ve yasakçı tutum mevcuttur. Bizim karşı olduğumuz bu baskıcı yapının değiştirilmesi değil, iş güvencesini hedef alan değişikliktir. Özlük haklarının, iş güvencesinin adım adım hedefe konularak, örgütsüz bir çalışanlar (Çalışanlar işçi/memur ayrımı ortadan kaldırılıp soyut bir tanım yapılarak çalışanlar) diye tarif edilen topluluk olarak gösterilip, haklarını arayamayan, taleplerini sendikal birlik etrafında iktidara duyuramayan, sendikaları da kanarya sevenler derneği gibi bir derneğe çevrilerek sisteme karşı tehlike olmaktan çıkartılmak istenmektedir. 

Uzun süredir düzenle uyum içinde çalışan sarı sendikalar nedeniyle de bu teklifin gündeme gelmesinden, KHK dolayısıyla korku atmosferinde de yararlanarak çekinilmemektedir.

Herkese eşit, ücretsiz sunulan bir kamu hizmeti, emekçilerin iş güvencesinin olduğu, özlük haklarının, siyasal ve sosyal haklarının tam olduğu, kamuya girişlerde, terfilerde, sınavlarda liyakat sisteminin tekrar inşası, sendikalaşma önünde ki engellerin, baskıların son bulması, grev hakkının kullanılması önündeki engellerin kaldırılması için emekçilerin safında bulunmaya ve örgütlenmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.
 

ÖNCEKİ HABER

Kıdemimize göz dikenlere Cübbeli de eklendi

SONRAKİ HABER

Dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...