15 Haziran 2017 00:22

Kıdemimize göz dikenlere Cübbeli de eklendi

Kayseri'den bir işçi, 'Cübbeli Ahmet'in katıldığı bir programda kıdem tazminatına ilişkin 'Kıdem caiz değildir!' sözlerini Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Kayseri’den bir işçi

Merhaba Evrensel okurları.

Biliyorsunuz ki işçilerin kıdem tazminatı hakkı üzerine hükümet yetkilileri, patronlar ve sendika başkanları söz söylüyordu. Fakat biz işçilerin kıdem tazminatı hakkının gasbedilmemesi için söz söyleyen yok piyasada. Yaklaşık 40 yıldır her fırsatta işçinin kıdem tazminatı hakkına gözlerini diken patronlar ve onların kuklası hükümetler yine fona devretme adı altında kıdem hakkımıza gözlerini dikmiş durumdalar. Biz işçilerin elimizde avucumuzda kalan tek hakkımız olan iş güvencesi hakkımızı da gasbetmek için pespaye şekilde dört bir koldan saldırıyorlar. Bu saldırılara bir de yanmaz kefenle gündeme gelen Cübbeli Ahmet eklendi. Beyaz TV’de katıldığı bir programda sunucunun ‘İşçinin kıdem tazminatı alması caiz mi?’ sorusuna zatın verdiği cevap beni hiç de şaşırtmadı. Cübbeli kendi penceresinden ve patronların cephesinden değerlendirdi: “Kıdem caiz değildir!”

Bu zat daha önceleri de emek meselesi ve birçok konuda üstüne vazife olmayan şekillerde yorum yapmıştı. Bu Cübbeli adıyla bilinen şahsın zaten dini kimler için kullandığını biliyoruz. Biz işçiler iyi biliriz din tüccarlarının ne kadar zengin olduklarını. Onların dininin de imanının da para olduğunu iyi biliriz. Biz işçiler yoksulluk seviyesinde yaşarken din tüccarlarının ihtişamlı hayatlarının olduğunu iyi biliriz. Biz işçiler ağır çalışma şartları altında sömürülürken din tüccarlarının söz söyleme hakları yoktur. Bu zatlara buradan sesleniyorum. Bir Hadis-i Şerif vardır “İşçinin alın teri kurumadan veriniz” der. Fakat bizim ülkemizde de elimizde olan haklarımıza göz dikmiş durumdalar. 

Ben de buradan tüm işçi arkadaşlarıma sesleniyorum. Elimizde avucumuzda kalan bu kıdem hakkımızı gasbettirmemek için gelin birlik olalım. Başta patronlar olmak üzere onların hükümeti AKP’ye karşı fabrikalarımızda kıdem hakkımız için örgütlenelim.

ÖNCEKİ HABER

İş güvencesi üzerine

SONRAKİ HABER

Kanarya sevenler derneği 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...