14 Haziran 2017 18:40

Cristiano Ronaldo vergi kaçırmakla suçlandı

Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, Madrid bölge savcısı tarafından vergi kaçırmakla ve gelirini gizlemekle suçlandı.

Paylaş

İspanya'da Madrid bölge savcısı, Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'yu 2011 ile 2014 yılları arasında 14,7 milyon avro vergi kaçırmakla ve gelirini doğru beyan etmemekle suçladı.

İspanya basınında yer alan hebere göre savcılığın konuya ilişkin açıklamasında, Ronaldo'nun 2011 ile 2014 yılları arasında ödenmemiş 14,7 milyon avro ile ülkenin vergi dairesini aldattığı ve 2010 yılında kurduğu şirket ile İspanya'daki görsel ürün hakları üzerinden kazandığı geliri maliyeden sakladığı kaydedildi. Açıklamada, yıldız oyuncunun Virgin Adaları'ndaki paravan bir şirket üzerinden vergi kaçırdığı ve 2015-2020 dönemi için görsel ürün haklarından kazandığı 28,4 milyon avro geliri kasten beyan etmediği de belirtildi.

Açıklamada ayrıca Ronaldo'nun 2011-2014 yılları arasında 'yanıltıcı beyan' ile hesaplanan 11,5 milyon avro vergi iadesi aldığı öne sürüldü. Savcılık yanıltıcı beyanı şöyle izah etti: Futbolcu bu dönemde 43 milyon avro kazanmış fakat vergi iadesi için beyan edilen tutar bunun çok altında olmuştur.

RONALDO'NUN MENAJERİ: TÜM VERGİLERİ ZAMANINDA ÖDEDİK

"Altın Top" ödülünü dört kez kazanan 32 yaşındaki Ronaldo'nun menajerleri, futbolcunun tüm vergilerini vaktinde ve eksiksiz ödediğini savunmuştu. Vergi memurları da Ronaldo'nun 2014 vergi yılından eksik kalan altı milyon avroluk ödeme yaptığını açıklamıştı.

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi de vergi borcundan dolayı hüküm giymiş, bu suçu ilk kez işlediği için hapse girmekten kurtulmuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK, ihraç edilen emekçilerle dayanışma gecesi düzenleyecek

SONRAKİ HABER

Fed faiz oranını yükseltti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...