14 Haziran 2017 17:30

İnegöllüler 5 gün boyunca Ela için seferber oldu

İnegöl’de 5 yaşındaki Eslem Ela Taşçı için başlatılan kemik iliği donörü kampanyasında 5 günde 950 kişi kök hücre donörü gönüllüsü oldu.  

Paylaş

İnegöllüler 5 yaşındaki Ela’ya kemik iliği bulmak için 5 gün boyunca seferber oldu. Kızılay Bursa Şubesi’nin İnegöl Heykel’deki saat kulesinin olduğu meydana kurduğu özel çadır ve kan bağış aracına akın eden İnegöllüler 950 kök hücre donörü ve 350 ünite kan bağışında bulundu. Hergün 17.00 ile 24.00 saatleri meydana kurulan çadır ve kan bağışı aracı önünde uzun kuyruklar oluştu.

Ela için seferber olan İnegölüllere duyarlılılklarından dolayı teşekkür eden Ela’nın dayısı Müjdat Yılmaz İnegöl halkının Ela ve Ela’nın durumunda olan yüzlerce çocuğa umut olmak için çadıra akın ettiğini belirtti. Kampanyanın başlangıcında belediye başkanıyla yaptıkları görüşmede yazılı basın açıklaması, pankart, radyolarda ilan ve ve toplu SMS talebinin kabul gördüğünü söyleyen Yılmaz, yerel basının da harekete geçtiğini bildirdi. Yılmaz Abhaz Derneği’nin de iyi bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

İlk gün üç kişi ile başlayan gönüllü sayısının ikinci günde 14 kişiye çıktığını, gönüllü gençlerin kemik iliği toplamak için canla başla çalıştığını ifade eden Yılmaz, kampanyanın sürdüğü 5 gün boyunca emeği geçen herkese ve büyük bir dayanışma gösteren İnegöl halkına teşekkür ettiğini dile getirdi. Kızılay ekibinin de fedakarca çalıştığını belirten Yılmaz “5 gün boyunca bizimle beraber, aileden biriymiş gibi çalışan Kızılay ekibine de teşekkür ederim” dedi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

HDP’li vekillerin katılımıyla Sur’da yeryüzü sofrası kuruldu

SONRAKİ HABER

Gazete Şûjin’a erişim engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...