HDP’li vekillerin katılımıyla Sur’da yeryüzü sofrası kuruldu

Diyarbakır'da, Sur'da Yıkıma Hayır Platformu öncülüğünde kurulan yeryüzü sofrasına HDP'li vekiller katıldı.

14 Haziran 2017 17:07
Paylaş

Sur'da Yıkıma Hayır Platformu öncülüğünde kurulan yeryüzü sofrasına HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Pervin Buldan, Dirayet Taşdemir, Ayşe Acar Başaran, Dilek Öcalan, Nimetullah Erdoğmuş, Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Ziya Pir ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven katıldı. 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yeryüzü sofrasına yüzlerce yurttaş katılırken yeryüzü sofrası Sur'un Anzela Parkında boydan boya kuruldu. 

‘DİYARBAKIRIN DÖRT KAPISI ZULME KAPALIDIR’

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir yaptığı konuşmada, Sur'un tarihine dikkat çekerek şunları söyledi: Sur, 8 bin yıllık bir mirastır. Bize 2 dönem boyunca verilen belediye başkanlığı döneminde Sur'un dokusuna uygun yapılar yapmaya ve yerinde dönüşüm sağlayarak bir proje hazırlamaya çalıştık. Suriçi projesini hayata geçirirken çakılacak bir çivi için rıza aldık. Bugün ise tıpkı Sur'un 6 mahallesini yıktıkları gibi Alipaşa ve Lalebey'i de yıkıyorlar. Yıkmak yetmiyor suyu kesiyorlar ramazan ayında, kanalizasyonları tıkıyorlar.

Bu şehri zor gücüyle ele geçirmeye çalışanlar bu şehirden gidecekler. 1,5 yıl sonra seçim olacak, o zaman kayyım mı yönetecek bu şehri? Sizler yöneteceksiniz. Bu halkın seçmiş olduğu Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı olsaydı görevlerinin başında, bu zulümler yapılabilir miydi? Bu şehrin gerçek sahipleri hangi görüşten olursa olsun halktır, bu şehirle ilgili kararı onlar verebilir.

Diyarbakır’ın dört kapısı vardır ve bu dört kapı işkenceye, zulme hayır diyor. Yüreğimizin kapısı özgürlük ve barışa açıktır. Ancak halkın tarihine iradesine ve düşmanlık yapanlara ilelebet kapalı olacaktır. (Diyarbakır/EVRENSEL)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Maaşını alamayan işçi, siloya tırmandı

SONRAKİ HABER

İnegöllüler 5 gün boyunca Ela için seferber oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...