Oğuz Güven cezaevinden serbest bırakıldı

Silivri Cezaevinden salıverilen Gazeteci Oğuz Güven: Berberoğlu tutuklandı, tahliye sevincim buruk. CHP dokunulmazlık meselesinde hata yaptı.

14 Haziran 2017 15:40
Paylaş

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüyle ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin Twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçe gösterilerek 15 Mayıs tarihinde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven tahliye edildi. 

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik konuşan Oğuz Güven, “Buruk bir tahliye oldu benim için. Çıkarken Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını öğrendim. İçeride arkadaşlarımızı bırakmak ayrı bir şok" diye konuştu.

‘BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN TAHLİYESİNİ İSTİYORUZ’

Cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilere dikkat çeken Güven, “Bir yanım Silivri'de kaldı. Bütün arkadaşlarımızın tahliyesini istiyoruz. Bu kadar hukuksuzluk içinde, hukuku artık 'guguk' yaptılar hakikaten. Bir ay kaldım, suç yok ortada. Tutuksuz yargılanabilecek insanlar. 160 tane gazeteci var(cezaevinde). Bunlara dışarıda terörist diyorlar. Hepsinin geçmişleri belli insanlar. Cumhuriyet Gazetesi'nden arkadaşlarım 12 kişi içeride. Muhasebecimiz bile içeride. Hepsinin çalıştıkları yer belli. Bunları tutuksuz yargılamak mümkün. Vicdanların çürüdüğü, köreldiği bir noktaya geldik artık. Gönlümün yarısı bu arkadaşlarda" dedi.

‘ÇIKTIĞIM İÇİN SEVİNÇ DUYAMIYORUM’

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile yıllarca beraber çalıştıklarını anlatan Oğuz Güven, “Çıktığım için sevinç duyamıyorum, buruğum. Enis Berberoğlu ile Hürriyet Gazetesi'nde 8 yıl birlikte çalıştım. O'nu muhabirliği döneminden tanıdım. Bir milletvekili olarak tutuklandı. CHP burada hata yaptı. Bu iş kendilerine kadar vardı. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla başlayan süreçte iş artık HDP'den çıktı, CHP'ye kadar vardı. Gidişat iyi değil. Enis Berberoğlu, bu ülkenin amiral gemisi Hürriyet Gazetesi'nde yıllar boyu genel yayın yönetmenliği yapmış, bu ülke için kafa yormuş bir insan. Dediğim gibi çok buruğum, sevinç duyamıyorum. Burada arkadaşlarımı bıraktım. Böyle bir hukuk olmaz. Bu insanlar yıllardır gazetelerde çalışıyor. Hepimizin tanıdığı, bildiği insanlar. Gerçekten çok üzgünüm. Tahliye olduğuma sevinemiyorum. Kalbim onlarla birlikte" diye konuştu. (DHA)
 

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Yarın Güvenpark’ta yürüyüşümüzü başlatacağız

SONRAKİ HABER

HDP: Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa