14 Haziran 2017 15:28

Yüksel’de polis bir kez daha saldırdı

Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yapmak isteyen ihraç edilen emekçilere polis yine saldırdı

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 98’inci, Yüksel Caddesindeki direniş 218’inci gününde devam ederken, polis basın açıklaması yapmak isteyen gruba yine müdahale etti.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemleri 98’inci gününde cezaevinde sürüyor. Ablukaya alınan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis bir kez daha müdahale etti. “İşimizi geri istiyoruz” talebiyle yapılan eylemin 218’inci gününde Veli Saçılık ve beraberindeki bir grup açıklama yapmak istedi. 

Eylemciler açıklama yapmak için konuşmaya başladıkları anda polis megafonla gruba dağılma çağrısı yaptı. Açıklama yapmaya devam eden gruba sert şekilde müdahale eden polis, eylemcileri sürükleyerek Konur Sokağa sürdü. Müdahale sırasında amir olduğu belirtilen bir polisin eylemcilere ayrıca sert ve tehditkar davranışları dikkat çekti. Veli Saçılık’ı sürükleyen polisler bir kez daha olmayan kolundan tutamayınca, kazağına sarıldı. 

Konur Sokak’ta açıklama yapan Saçılık, “218 gündür direniyoruz kazanana kadar vazgeçmeyeceğiz, arkadaşlarımız işlerine geri dönmek için 98 gündür açlık grevindeler. Mutlaka kazanacağız” dedi.(DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Taner Kışlalı'nın kızının pasaportuna el konuldu

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Yarın Güvenpark’ta yürüyüşümüzü başlatacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...