09 Temmuz 2012 10:48

Cehennemdere’de HES’e hayır

Doğal güzellikleriyle bilinen, yaban hayatın sürmesi için koruma altına alınan Tarsus Çamlıyayla, Cehennemdere’de HES projesinin başlatılmasına tepkiler büyüyor. HES’e Hayır Platformunu kuran yurttaşlar, Cehennemdere’de platform adına ilk basın açıklamasını yaptı. Platform adına  söz alan Av. Tülay Sevgi

Cehennemdere’de HES’e hayır
Paylaş

Can, vadide HES kurulmasıyla nadir görülen bitki türleri ve bazı hayvan türlerinin neslinin tehlikeye gireceğini ifade etti.

HES’lerle birlikte işsizlere istihdam sağlanacağının doğru olmadığını vurgulayan Can, “Mersin/Tarsus Kadıncık HES’inde yöre halkından sadece üç kişinin çalıştığını unutmasınlar” şeklinde konuştu. Başta Adana Kıvanç Tekstil ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere tüm ilgilileri kınadıklarını aktaran Can, “Cehennemdere üzerine kurulması planlanan HES’lerin takipçisi olacağız” dedi.
(Mersin/EVRENSEL)


‘DENİZDE KUM TANESİ KADAR’

Cehennemdere’de yapılmak istenen hidroelektrik santral, konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan CHP  Mersin Milletvekili Vahap Seçer de Türkiye’nin yıllık elektrik ihtiyacına bakıldığında Sebil Regülatör ve Hidroelektrik Santralinde üretilecek elektriğin ‘denizde kum tanesi’ kadar olacağını söyledi. Seçer, “Türkiye’nin endemik türlerinin yaşadığı bir bölgeye HES kurmak hangi zihniyetin ürünüdür? Bu konu valinin, bizim ve çevrecilerin gözünden kaçmış. Burada haksız bir şekilde ÇED raporu hazırlanmış ve izin verilmiş” diye konuştu.


Çevrede bulunan vatandaşların ifadesine göre, HES’i yapmayı üstlenen firma yetkilileri eylemin yapılacağını haber alıp, eylemden bir gün önce alanın girişini demir kapıyla kapattırdı.
Konuşmaların ardından eyleme katılan vatandaşlar kapının etrafında bulunan tel çitleri geçerek HES’in kurulacağı alana girdi. Yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından ağaçların kesilmeye başlandığı alana ulaştı. Bazı eylemciler gördükleri katliam karşısında göz yaşlarını tutamadı.

ÖNCEKİ HABER

KCK davası avukatları 3. Yargı Paketi’ne itiraz etti

SONRAKİ HABER

Altın arama değil HES çalışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...