14 Haziran 2017 11:28

Hafriyat kamyonları tehlike saçmaya devam ediyor

Sarıyer’de yokuş aşağı indiği sırada sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği hafriyat kamyonu, bir siteyi çevreleyen duvara çarptıktan sonra durabildi.

Paylaş

Son zamanlarda İstanbul’da hafriyat kamyonlarının yarattığı tehlike büyüyor. Sarıyer’de yokuş aşağı indiği sırada sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği hafriyat kamyonu, bir siteyi çevreleyen duvara çarptıktan sonra durabildi.  İstanbul’da bu kazaların ardı arkası kesilmezken, son zamanlarda hafriyat kamyonları bir çok ölümlü ve yaralanmalı kazayla gündeme geldi. 

Sarıyer’de yokuş aşağı indiği sırada sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği hafriyat kamyonu, bir siteyi çevreleyen duvara çarptıktan sonra durabildi. Bu sırada kamyonun önüne bir araç ya da yayanın çıkmaması facianın önüne geçti. Hafriyat yüklü kamyon, olay yeri incelemesi yapılmaksızın olay yerinden kaldırıldı. Sonradan yapılan teknik incelemede, kamyonun fren sisteminin arızalı olduğunun belirlendiği öğrenildi.  

BÖLGENİN ADI ‘FACİA KAVŞAĞI’

Olayın yaşadığı kavşak, bölgede yaşayanlar için ‘Facia Kavşağı’ olarak adlandırılıyor. Bunun nedeni, bu noktada yaşanan sıra dışı hafriyat kamyonu hareketliliğine rağmen, olası kazaların önüne geçmek için hiçbir tedbirin alınmaması. 

Olayın yaşandığı Kilyos Caddesi hafriyat kamyonlarının da kullandığı bir yokuş. Ancak cadde tam anlamıyla kendi kaderine terkedilmiş halde. Yayaların kullanabileceği kaldırımın bile olmadığı caddenin girişindeki levha hariç, hız önleyici kasis olmadığı gibi, sürücüleri uyaracak başka trafik levhası ve işaretlemenin de olmadığı görülüyor. 

Sarıyer Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında sorumluluk tartışmasının yaşandığı belirtilen yokuş, bölgede yaşayanlar için bir tehlike kaynağı. Hafriyat kamyonlarının büyük tehlike yarattığına dikkat çeken vatandaşlar, önlemlerin alınması için başvuru yapmalarına rağmen olumlu bir cevap alamadıklarını belirtiyor. 

HAFRİYAT KAMYONLARI ÖLÜM SAÇIYOR! 

İstanbul’da hafriyat kamyonu kazalarının ardı arkası kesilmiyor. Son bir ayda hafriyat kamyonları kentin birçok yerinde dehşet saçtı. Beykoz Reşadiye köy yolu üzerinde moloz yüklü bir kamyon, öğrenci servisi ile bir minibüse çarptı. Feci kazada minibüs sürücüsü öldü, 6’sı öğrenci 8 kişi de yaralandı. Kaza sonrası devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü kaçtı.

Eyüp’te de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafriyat kamyonu yoldan çıkarak bir iş yerine girdi. Kazada 1 kişi yaralandı, park halindeki bir araç ile iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

Alibeyköy’de de hafriyat kamyonu önce bir araca çarptı ardından çocuk parkına dalarak metrelerce sürüklendi. Kentte geçtiğimiz yıl içinde de hafriyat kamyonları, bir çok ölümlü ve yaralanmalı kazayla gündeme gelmişti. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: Sorumlular her yeri ranta açanlar olacak 

SONRAKİ HABER

Ağabeyinin işkenceyle öldürdüğü Amine'nin davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...