14 Haziran 2017 11:22

Tanrıkulu: Sorumlular her yeri ranta açanlar olacak 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, depremde mevcut yetersizliklerin tespit edilmesi talebiyle Meclis Araştırması istedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Karaburun açıklarında meydana gelen ve halkta korku ve paniğe yol açan 6.2’lik depremin araştırılması için TBMM Başkanlığına önerge verdi.

Ege’de yaşanan 6.2’lik depremin ardından, ‘Türkiye depreme hazır mı?’ sorusu tekrardan gündeme gelirken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da mevcut yetersizliklerin tespit edilmesi talebiyle Meclis Araştırması istedi.

Devletin asli görevinin vatandaşlarının yaşam hakkını koruması olduğunu hatırlatan Tanrıkulu, “Bilim insanlarının olası İstanbul depremi modellemeleri halen gerekli önlemlerin alınmadığını göstermektedir. Sorumluların deprem toplanma alanlarını rant uğruna imara açmaları, ekonomik kaygılarla inşaat sektörüne hukuka uygun olmayan imar değişikliklerine izin vermeleri sonucu gelecekte yaşanacak deprem felaketlerinin sorumluları deprem değil, siyasi yönetimler olacaktır.” dedi.

“Hükümet 1999 Marmara ve 23 Ekim 2011 yılında meydana gelen Van depremi sonrası kamuoyunda bilinen adıyla ‘deprem paralarının’ duble yollara harcandığı itirafını kendi yapmıştır.” diyen Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: “Yaşanacak her kaybın sorumluluğu geçmiş felaketlerden ders almayan yöneticiler olacaktır. Depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi, deprem bilincinin yerleştirilmesi, depreme karşı yapılarda güçlendirme yapılması gerekmektedir.  Ülkemizde son günlerde Marmara ve Ege’de yaşanan ve olası yaşanacak depremler karşısında Hükümetin gerekli tedbirleri almadığının ve konu ile ilgili mevcut yetersizliklerin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından araştırılması elzemdir.”  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı  

SONRAKİ HABER

Hafriyat kamyonları tehlike saçmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa