14 Haziran 2017 09:51

Eğitim Sen: Ensar Vakfı’nın verdiği seminerlere girmiyoruz

Eğitim Sen yaptığı açıklamada Sultanbeyli’de Ensar Vakfı, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı seminere girilmeyeceğinibelirtti.

Paylaş

Eğitim Sen Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Sultanbeyli Ensar Vakfı ve Sultanbeyli Belediye Başkanlığı ile işbirliği içerisinde Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2016-2017 eğitim öğretim yılı, yılsonu öğretmen seminer çalışmaları kapsamında, 12-16 Haziran tarihleri arasında ‘Geçmişten Günümüze Eğitim Modelleri Çalıştayı Programı’ düzenlendeği ve ortaokullarda görev yapan bütün öğretmenlerin bu programa katılmaları istendiği belirtilerek: “Sendikamız ise 12 Haziran 2017 tarihinde, adı yakın zamanda öğrencilere tacizle anılan Ensar Vakfının bir şubesi ile birlikte ortaklaşa olarak yürütülen ve öğretmenlerin görevleri arasında yer almayan böyle bir çalışmaya üyelerimizin katılmamasına dair karar almış ve kararını şubemizle paylaşmıştır” denildi.

Söz konusu programa tepkilerin gelmesinin ardından okullara gönderilen yazılar ile katılımın gönüllülük esasına göre olacağı duyurusunun öğretmenlerle paylaşıldığı ve MEB’in açıkça geri adım atmak zorunda kaldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Çok açıktır ki MEB, bu ve benzeri çalışmalar ile yaşanan skandalların üzerini örtmek istemektedir. Çocuk istismarının engellenmesine yönelik ciddi bir adım atmayan, etkili politika üretemeyen, sorunu sadece suç ve ceza konusu olarak ya da karma eğitime eleştiri zemini olarak görenlerin, söz konusu skandalların tekrarlanmaması için çözüm üretmek yerine Ensar Vakfı’na “iade-i itibar” derdine düşmesi, eğitimin getirildiği yeri gözler önüne sermektedir.

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki, hükümetin toplum mühendisliğinde taşeronluk yapan vakıf, dernek gibi örgütlerden eşitlikçi, özgürlükçü ve demokrat nesiller yetiştirmek isteyen öğretmenlerin öğreneceği hiçbir şey yoktur! Bu nedenle MEB’e çağrımız, öğretmenlere yönelik bu ve benzeri dayatmalara son vermesidir. Eğitim Sen olarak bu ve benzeri dayatmaları asla kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sezen Aksu'dan Gülmen ve Özakça çağrısı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı için 'yazlık saray' mı yapılıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa